info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan ın Kabahatleri

Tekirdağ Belediyesi hatırlı kişilerin yol ve kaldırım işgallerine izin veriyor.

Tekirdağ’da torpilli kişiler suç işliyor. Belediye Başkanı Adem Dalgıç kendi kabahat işleyince, Tekirdağlı kodamanların suç işlemesine göz yumuyor. İşlenen suçlar ise şehrin çeşitli yerlerinde işgal edilen yaya kaldırımları. Ya mağazaların teşhir salonu veya lokantaların attığı masa ve sandalyeler ile doldurulmuş.
 
İzin verme yöntemlerinden birisi şöyle:
 
Cumhuriyet Meydanında bir çorbacı. Önündeki yol, park haline getirilmiş. Bedeli; ayda 900 lira işgaliye bedeli olduğu konuşuluyor.
Diğer işlenen suçlar ise şehrin çeşitli yerlerinde işgal edilen yaya kaldırımları. Ya mağazaların teşhir salonu veya lokantaların attığı masa ve sandalyeler ile doldurulmuş.
 
Belediyeden adını açıklanmasını istemeyen bir yetkili “Böyle belediyecilik görmedim ”diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: ”Şimdiye kadar dört Belediye Başkanı değiştirdim. Bu kadar sorumluluk taşımayan başkan görmedim. Bahsettiğiniz çorbacı ayda 900 lira işgaliye parası ödüyor. Ve öylece dükkânının önünü müşterilerine oto park yapıyor. Kaldırım işgalleri ile cüzi cezalarla kapatılıyor.
 
BU BAŞKA BİR KABAHAT
 
Kiraz festivali süresince İstanbullu dört yayınevi festival alanında kitap standları kuracaktı. Yayınevleri yazar Cemil Ersöz, Nail Güreli (Posta ve Milliyet Gazetesi yazarı) ve Turgay Olcayto (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)na imza günleri yapacaktı. Ayrıca ”Tekirdağ’daki yerel gazeteler” konulu bir açık oturum yapacaklardı.
 
Festival başlamadan önce yayınevlerini “Encümen kararı var. On günden fazla kalamazlar.” Diye geri çevirdi. İki tane kitapçıya yer verdi. Bu Kitapçılarda amatör yazarlara imza töreni düzenledi.