info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bireylerin Özgürce Seçme Hakkı Engellenmiştir

CHP Genel Saymanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Anayasa da 26 madde değişecek. Biz bu maddelerin ya hepsine evet ya da hayır diyeceğiz. Bu, bireylerin özgürce seçme hakkının engellenmesidir dedi.

CHP Genel Saymanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Anayasa da 26 madde değişecek. Biz bu maddelerin ya hepsine evet ya da hayır diyeceğiz. Bu, bireylerin özgürce seçme hakkının engellenmesidir dedi.

Tekirdağ- CHP Genel Saymanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 12 Eylül deki halk oylaması ile ilgili bilgi vermek amacıyla Malkara da sivil toplum kuruluşları ile esnafı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından parti binasında açıklama yapan Öztrak, üreticinin ürününü satmakta zorlandığını, buğday ve ayçiçeğindeki verimin son derece düşük olduğunu belirtti. Ürüne verilen fiyatların maliyetleri kurtarmadığını bildiren Öztrak, üzümde hala 1999 daki fiyatların geçerli olduğunu ifade etti.

Öztrak, hükümetin, bugüne kadar her seçim öncesi yapay bir gündem yarattığını, seçimlerde başarı sağlama oyunu oynadığını savunarak, şöyle konuştu: Anayasa değişikliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın milli görüş gömleğini çıkarmadan önce söylediği Demokrasi bir tramvaydır. Bir durakta binersiniz, diğer durakta inersiniz fikriyatını hayata geçirecek olan projedir. Anayasa değişikliklerinin yapılması veya anayasanın yeniden yapılması için Avrupa Birliğinde bazı kriterler vardır. Şu veya bu şekilde yapılan anayasanın, toplumdaki her kesimi tatmin etmesi lazım. Anayasa da 26 madde değişecek. Biz bu maddelerin ya hepsine evet ya da hayır diyeceğiz. Bu, bireylerin özgürce seçme hakkının engellenmesidir.

Başbakan Erdoğan ın, Anayasa yı değiştirerek 12 Eylül den hesap soracağını söylediğini ifade eden Öztrak, daha öncede Anayasa nın 80 maddesinin değiştiğini söyledi.

Bu Anayasa nın 12 Eylül Anayasası olmadığı görüşünü dile getiren Öztrak, Anayasa nın yamalı bohça gibi olduğunu, tutarlılığının bozulduğunu iddia etti.

Bu doğrultuda, Anayasa değişikliğini, AKP nin, MHP nin ve CHP nin uzlaşarak yapması gerektiğini anlatan Öztrak, şunları kaydetti: Toplumun her kesimini memnun edecek bir Anayasa zarureti ortaya çıktı. İktidara geldiğimizde daha çağdaş, daha demokratik, daha çok insan haklarından oluşmuş bir Anayasa yı taahhüt ediyoruz. Bu Anayasa insan haklarına bir şey getiriyor mu? Hayır. Seçim barajını kaldırıyor mu? Hayır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) adalet bakanının başkan olmasını ortadan kaldırıyor mu? Hayır. Bu Anayasa paketi, hükümetin yargı üzerindeki vesayetini tam hale getiriyor.