info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Bu Sokakta Hayat var" Ak Parti nin gündeminde

"Bu Sokakta Hayat var" Ak Parti nin gündeminde

Bu gün Tekirdağ Ak Parti yerel yönetimler gurubu Tekirdağ Belediyesinin eski İstanbul caddesinde  yapmış olduğu imar değişikliği ve bir bira şirketiyle anlaşarak yaptıkları BU SOKAKTA HAYAT VAR uygulaması bu hafta da gündeme geldi. İl başkanlığı binasında basın karşısına çıkan yerel yönetimler gurubu yaptıkları basın açıklamasında; AK PARTİ İl Başkanlığınca hazırlanan basın açıklaması Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özkan Taşkıner, Yerel Yönetimlerden sorumlu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Gönültaş ve AK PARTİ Meclis Grup Başkan vekili Nevzat Bahar’ın katılımları ile gerçekleşti.

İl Başkanlığı Binamızın tanıtımına ilişkin olarak 21.05.2012 pazartesi günü yaptığımız basın toplantısında, Tekirdağ Belediyesince uygulamaya konulan “SOKAKTA HAYAT VAR” projesi ile ilgili sorulan bir soruya karşılık olarak bu konuyla ilgili önemli bir hususun olduğunu ve teyid edilmesi halinde sizleri bilahare bilgilendireceğimizi ifade etmiştik. Bugünkü Basın toplantımız sözümüzün gereğini yerine getirmek üzere düzenlenmiştir.

“SOKAKTA HAYAT VAR” uygulamasının yapıldığı alan ile ilgili olarak elde edilen bilgiyi kısaca özetleyecek olursak; Tekirdağ Belediye Meclisinin 6.10.2010 tarih 465 sayılı kararıyla; Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 20.08.2010 tarih ve 3157 sayılı kararıyla onaylanan Tekirdağ Kentsel Sit ve Kentsel Sit Etkileme geçiş alanı Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarının, Plan notlarının ve bunların eklerinin kabulüne oybirliğiyle karar verilmiştir. Kabul edilen söz konusu bu planlarda 3 adet Özel Proje alanı belirlenmiş olup bunlardan birisi de Tekirdağ Belediyesinin “SOKAKTA HAYAT VAR” projesini uyguladığı; ÖZEL PROJE ALANI-3 (TURGUT MAHALLESİ YOĞUN TARİHİ DOKUSU )dur. Diğer bir ifadeyle“SOKAKTA HAYAT VAR” uygulaması,Koruma İmar Planı hükümlerine tabi bir yerde yapıldığından plan notlarına ve hükümlerine göre de işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede de yer alan bu bilgilerle ilgili olarak Tekirdağ Belediyesince hala bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle Koruma İmar Planı hükümlerine aykırı bu gelişmelerle ilgili olarak halkımızın bilgi edinebilmesi için aşağıdaki hususların ilgililerce aydınlatılması gereği hasıl olmuştur.

Buna göre;

Tekirdağ Belediyesinin “SOKAKTA HAYAT VAR” projesi Tekirdağ Belediye Meclisinin 6.10.2010 tarih 465 sayılı kararı ile kabul ettiği 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Notları kapsamındaki; ÖZEL PROJE ALANI -3 (TURGUT MAHALLESİ YOĞUN TARİHİ DOKUSU ) içerisinde midir?

“SOKAKTA HAYAT VAR” projesi, Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda; Özel Proje Alanı -3 (TURGUT MAHALLESİ YOĞUN TARİHİ DOKUSU ) kapsamında ise bu bölgede yapılacak bir uygulama için “KENTSEL TASARIM PROJESİ” hazırlandı mı?

Tekirdağ Belediyesince yapılan veya yaptırılan “KENTSEL TASARIM PROJESİ” Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun ONAYINA sunuldu mu?

Yapılan UYGULAMA ve İMALATLAR Koruma Bölge kurulunun ONAYINA istinaden mi yapıldı?

”SOKAKTA HAYAT VAR” projesi kapsamında yapılan uygulama ve imalatlar ile ilgili olarak;Tekirdağ İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu (KUDEB) tarafından; Koruma Bölge Kurulları tarafından uygun görülen koruma amaçlı imar planlarının plan hükümleri çerçevesinde uygulanıp uygulanmadığı hususunda bir denetim yapıldı mı?

Yine bu konudaki tespitlerimizle ilgili olarak; 5393 sayılı Belediye Kanunun, Meclisin bilgi edinme ve denetim yollarını düzenleyen 26. maddesi doğrultusunda, Belediye Meclis Üyelerimiz vasıtasıyla Belediye Meclisinin 06.06.2012 Çarşamba günü yapacağı Haziran ayı olağan toplantısında soru önergesi ile Belediye Başkanlığından konu hakkında bilgi isteneceği hususunu ,tüm kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.dediler.