info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bulgar Paraşütçü Yere Çakıldı

Tekirdağ ın Şarköy İlçesi nde düzenlenen yamaç paraşütü şenliğinde havalanan Bulgar bayan paraşütçü Crismira Yordonova Mitova, paraşütün kontrolünü yitirince yere çakıldı.

Amatör bir kameranın saniye saniye görüntülediği kaza anında ağır yaralanan Mitova hastaneye kaldırıldı. Denizden 650 metre yüksekliğindeki Uçmakdere Mevkiinde, bu yıl Tekirdağ Valiliği tarafından 4 ncüsü düzenlenen Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenlikleri renkli görüntülerin yanı sıra bir kaza anına da sahne oldu. Çeşitli ülkelerden 100 ü yabancı olmak üzere toplam 250 sporcunun katıldığı şenliklerde Bulgaristan Sofya Havacılık Kulübü nden gelen 29 yaşındaki Bayan pilot Crismira Yordanova Mitova, hazırlıklarını yaptıktan sonra 650 metre yükseklikteki Nişantepe den atlamak için hazırlık yaptı. Koşmaya başladıktan sonra yaklaşık 20 metre yükselen Mitova, ısınan termik havanın önünde oluşturduğu türbülans (hava boşluğu) nedeniyle yaklaşık paraşüt kanadının teki kapandı. Paraşütünün kontrolünü tamamen yetiren Bulgar pilot Mitova, havada taklalar atarak toprak zemine çakıldı. Bu anlar ise amatör bir kamera tarafından görüntülendi.

AYAĞI KIRILDI

Yere çakılan Bulgar pilot Mitova, hazır bekletilen ambulans ile Tekirdağ Devlet Hastanesi ne kaldırıldı. Sağ ayağında 3 kırık ve omuriliğinde disk kayması oluşan Crismira Yordanova Mitova nın ameliyata alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Mitova, ortopedi servisinde tedavisi sürüyor. Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Bulgar pilotun kaza sonrasında tedavi altına alındığını belirterek, "Sporcunun tüm tedavisi ile yakından ilgileniyoruz. Şuanda hastanede ve sağlık durumu iyi. Yapılacak tedavinin ardından ülkesine gitmesi sağlanacak" dedi.