info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale Seferleri Noktaladı

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 828 kişinin katıldığı Çanakkale Kültür Gezileri tamamlandı.

Geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Kültür Gezileri’nin bu yılda gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu destansı kahramanlık asla unutulmayacak. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdadımız ülkemizin asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılımı ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp gelecek nesillere yaymak için kültürel geziler düzenliyoruz” dedi. 
Başkan Mandalı, “Hiç kurtulmamacasına Mustafa Kemal'in emrine uyarak tamamen şehit olan 57'inci Alay Şehitleri için dikilen Anıtı ziyaret eden kafilelerimiz daha sonra yine en çetin savaşların geçtiği Conk Bayırı'na geçti. Binlerce şehidimizin bekçilik yaptığı Conk Bayırı'nı ziyaret eden kafilemiz buradan da Gözcü Baba Tepesi'nde, İngilizlerin en büyük abidesi olan Helles Abidesi'ni ziyaret etti. Buradan da sadece 63 askerden oluşan birliği ile çıkarmaya direnen Yahya Çavuş Anıtı Şehitliği'ne geçen kafile gün batımını ise Atatürk Gözetleme Yeri'nde izledi. Kafile son ziyaretini ise Atatürk'ün bir şarapnel parçasıyla parçalanan saatinin sergilendiği Kabatepe Müzesi'ne yapıldı. Rehber nezaretinde gerçekleşen geziler noktalanmış oldu” ifadelerini kaydetti.