info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cemaatin Baz İstasyonu Tepkisi

Çorlu nun en büyük camilerinden biri olan ve cenaze namazlarının da ekseriyetle bu camide kılınmasından ötürü Çorlu nun en yoğun camilerinden biri olan Çorlu Merkez (Garaj) Camii minaresinde yer baz istasyonları cami cemaatinin tepkilerine neden oluyor.

 

Çorlu'nun en büyük camilerinden biri olan ve cenaze namazlarının da ekseriyetle bu camide kılınmasından ötürü Çorlu'nun en yoğun camilerinden biri olan Çorlu Merkez (Garaj) Camii minaresinde yer baz istasyonları cami cemaatinin tepkilerine neden oluyor.
 
Çorlu Merkez (Garaj) Camii minaresinde yer alan baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyen cami cemaati baz istasyonlarının yasaklanmasına karşın cami minaresinde bulunduğunu bir an evvel kaldırılmasını istediklerini dile getirdiler.
 
Danıştay'ın bu yönde kararı olduğunu öğrendiklerini de kaydeden cami cemaati: "Hukuk baz istasyonları camilerden, mescitlerden kaldırılsın diyor ancak bu karar bazı yerlerde uygulanmasına karşın Çorlu'da uygulamaya geçirilmiyor. Çorlu'da bulunan Merkez (Garaj) Camiindeki baz istasyonunun da sökülmesini istiyoruz.
 
Baz istasyonlarının sağlık açısından zararlarının hemen her ortamda dile getirildiğini de kaydeden vatandaşlar: "Sağlığa zararlı olduğu bilindiği halde binlerce insanın girip çıktığı camiye konulmasında hiçbir sakınca görülmüyor. Bunu buraya kim koyduysa bir an evvel çıkarsın. İlgili kurumlardan sesimize, çağrımıza yanıt bekliyoruz" diye konuştular.