info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy de Çete Üyeleri Adliyeye Sevk Edildi.

Aralanında kamu görevlileri de bulunan çetenin üyeleri Çerkezköy de adliyeye sevk edildi.

ARALANINDA KAMU GÖREVLİLERİ DE BULUNUYOR


Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde, kaçakçılık, çek- senet tahsilatı, tehdit gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Nüfus Müdürü M.H. ve polis memurlarının da yer aldığı 7'si kamu görevlisi 30 kişi, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Çerkezköy'de yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen bir çeteyi bir yıl takibe alan polis, geçen dün sabaha karşı düzenlediği 'Nokta' adlı operasyon ile 30 kişiyi gözaltına almıştı.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler bugün Adliye'ye sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak Adliye'ye getirilen şüphelilerin girişleri sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı. İfadeleri alınan 1'i polis memuru 6 şüpheli savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, aralarında çete lideri olduğu öne sürülen C.G., polis, Adliye görevlisi ve İlçe Nüfus Müdürü M.H.'nin de yer aldığı 24 kişi tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

BİLGİ KARŞILIĞI RÜŞVET

Şüphelilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 'Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt üyeliği, çek-senet tahsilatı, araç kundaklama ve rüşvet' iddiaları suçlanan çetenin liderliğini C.G. isimli şüphelinin yaptığı öne sürüldü. Gözaltına alınan Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü M.H., nüfus memuru K.G., polis memurları N.A., Y.T, infaz koruma memuru N.K. ve Adliye katipleri S.T. ile S.S.'nin çeteye bilgi aktardığı ve karşılığında rüşvet aldıkları iddia edildi.

Şüphelilerin tutuklama istemi ile sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorguları devam ediyor.