info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Esnafı Kredi Kartlarından Yakındı

Çerkezköy Halk Pazar’ı esnafı soğuyan havalarla birlikte pazardaki yoğunluğun azalmasından ve kredi kartlarıyla alışveriş yapılmasından dolayı şikayetlerini dile getirdi.

YOĞUNLUK AZALDI
 
Kış mevsiminin artık tamamen etkisini göstermesiyle birlikte Çerkezköy Halk Pazarı Esnafı’nın da sıkıntıları aynı şekilde gelmeye başladı. Vatandaşların soğuk havalarda pazara yaz dönemine oranla daha az geldiğini ifade eden pazar esnafları, soğuk havalarında etkisiyle mallarında az oranda geldiği ve bu nedenle fiyatların yüksek olduğundan şikayet etti. Fiyatların yüksek olması ve vatandaşların pazara olan rağbetinin az olması nedeniyle esnaf sıkıntılı günler geçiriyor.
 
KREDİ KARTLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
 
Halk Pazar’ındaki az yoğunluğun soğuk havalardan yana bir de süpermarketlerden de kaynaklandığını belirten esnaf “Vatandaş artık daha çok süpermarketlerden alışveriş yapmaya başladı. Hemen hemen herkesin bir kredi kartı var. Marketlerde yaptıkları alışverişleri kredi kartı ile ödeyerek maddi durumunu düşünerek hareket edebiliyor. Pazar esnafı olarak bizim böyle bir imkanımız yok ve bu da bizleri olumsuz şekilde etkiliyor. Zaten soğuk havalardan dolayı mal konusunda da sıkıntılarımız var. Mallarımız sınırlı geliyor. O yüzden de fiyatlar ortalamanın üstünde seyrediyor. Doğal olarak vatandaşta Pazar’a fazla rağbet göstermiyor” diyerek isyan ettiler.