info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Şehidini 15 Bin kişi gözyaşları içinde uğurladı

Çerkezköy Şehidini 15 Bin kişi gözyaşları içinde uğurladı

Siirt Pervari de göreve giderken hava muhalefeti sebebiyle kayalıklara çarparak düşen sikorsky helikopterde şehit olan Uzm. Çvş. Dinçer Ersoy’u Çerkezköy de 15 bin kişilik bir kalabalık göz yaşları içinde son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

Diyarbakır da Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenden sonra uçakla Çorlu hava alanına getirilen şehit cenazesi öğlen namazına yetişmek üzere önce şehidin baba ocağı evine götürüldü. Burada toplanan kalabalık dualar sonrası şehitler ölmez vatan bölünmez , kahrolsun PKK sloganları attılar. Burada toplanan gençler daha sonra İstiklal marşını okuyarak şehide dualar okuyarak cenazeyi Çerkezköy merkez Osmanlı camiine getirdiler.
 Burada kılınan öğle namazı sonrası Tekirdağ il müftüsü Mahmut Gürlen’in yaptığı konuşma ve helallikten sonra kılınan Cenaze namazı sonrası, şehit cenazesi askerlerin omzunda 500 mt mesafede kortej eşliğinde omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehidin Babası Mustafa Ersoy, annesi Hatun Ersoy, Ağabeyleri Dursun Ersoy,Devrim Ersoy, Aralık ayında nişan yapacağı sözlüsü Hande Şengül cenaze töreni süresince gözyaşlarına boğularak şehidin son yolculuğu için yapılan törende çok zor anlar yaşadılar. Anneye 112 acil ambulans görevlileri sürekli iğneyle ayakta tutmaya çalıştılar.
 Cenaze aracıyla şehitliğe kadar yürüyen 10 binler şehitlikte hazırlanan ebedi istirahatgahına dualarla defnedildi. Burada il müftülüğünce organize edilen ve çok sayıda müftülük görevlisi hocanın katıldığı dualarla defin işlemi tamamlandı.
 Cenazenin defnedilmesin den sonra 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdelen tarafından şehidin babası Mustafa Ersoy’a şehit Uzm. Çvş. Dinçer Ersoy’un TSK ya yaptığı hizmetten dolayı unutulmaz bir hatıra olarak Türk Bayrağını öperek teslim etti. Baba Mustafa Ersoy da verilen Türk bayrağının öperek teslim aldı ve TSK başta olmak üzere herkese teşekkür etti.
 Şehit cenazesi törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Bülent Belen, 3. Kolordu Komutanı H. Kenan Hüsnüoğlu, 52. Taktik zırhlı Tümen komutanı Tüm. Gen. Faruk Şengül, 3. Zırhlı Tugay komutanı Hasan Nevzat Taşdelen, 8. Mek. P. Tuğ. Kom. Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, il jandarma alay komutanı Kazım Rıfkı Ayan,NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, İl emniyet müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy kaymakamı Ayhan Bayhan,İl müftüsü Mahmut Gürlen, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker, Belediye başkanı Ali Ertem, Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan,il genel meclisi başkanı Av. Orhan Perçinoğlu, Ak parti Çerkezköy ilçe başkanı Aladdin Demirbağ, Sait Yazı, Karaağaç Belediye başkanı Dr. Özkan Yücel, velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel, Veliköy Belediye başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar belediye başkanı Faruk Korkmaz, MHP il başkanı Enes Kaplan, Merkez ilçe başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy ilçe başkanı Mustafa Ordu, Saray İlçe başkanı Hakan Özgül, şehit yakınları , gaziler vatandaşlar, askeri garnizonda görevli subay, astsubay, erbaşlar,öğrenciler,STK lar, Çerkezköy belediyesi çalışanları, MHP Çerkezköy ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı.