info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Pazarcı Esnafı Hijyen Eğitimi Alıyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Pazarcılar Derneği’ne üye olan pazarcılar, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’nden hijyen eğitimi alıyor. Eğitim sonunda başarılı olan esnafa sertifika verileceği belirtildi.

Pazar esnafına Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Hijyen Eğitimi verildi. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Murat Sütçü tarafından verilen Hijyen Eğitiminde, temizliğin önemine vurgu yapıldı ve esnafın hijyen konusunda duyarlı olmaları istendi. 
 
Murat Sütçü, eğitimde iş yeri temizliği, genel temizlik, çevre temizliği, insan temizliği, kıyafet temizliği, banyo temizliği, tuvalet temizliği, ağış ve diş temizliği, el temizliği, tırnak, ayak temizliği, vücut temizliği, saç temizliği, vücutta oluşabilecek yaralar, iş esnasında giyilen kıyafetler, özellikleri, gıda maddelerinde oluşabilecek mikroplar ve hijyenle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 
 
Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, gıda sektörü çalışanlarının tabi tutulduğu hijyen eğitimine pazarcı esnafının da dahil olduğunu kaydetti. Aydemir, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre, gıda sektöründe faaliyet gösteren iş yeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar yeni hijyen eğitimi belgelerini almaları gerektiğini hatırlattı. 
 
Aydemir "Daha önce alınan hijyen eğitimi belgelerinin geçerliliği olmayacak, yönetmelik kapsamındaki iş yerleri hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacak" dedi.
 
Toplam 8 saatlik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği kaydedildi. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenlerin de eğitimi almaları zorunlu olacak.