info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP li Öztrak: Muhtarlar Birliği Kanunu Çıkaracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın muhtarların taleplerini hiçbir şekilde yerine getirmediğini öne sürdü.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın muhtarların taleplerini hiçbir şekilde yerine getirmediğini öne sürdü. İktidara geldiklerinde Muhtarlar Birliği Kanunu çıkaracaklarını söyleyen Öztrak, "Belediye başkanlarından bilgisayar, sekreter isteme devri son bulacak. CHP döneminde muhtarlarımız kimseye muhtaç olmayacak" dedi. 
 
CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Çorlu Silverside Otel'de düzenlenen köy, belde ve mahalle muhtarıyla buluşma toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın muhtarların taleplerini hiçbir şekilde yerine getirmediğini söyledi. Muhtarlar olmadan ülkede demokrasinin olamayacağını savunan Öztrak, şöyle konuştu: 
 
"Muhtar olarak sizler, halkın temsilcisi olarak bir görev yapıyorsunuz. Ama bu görevi bihakkın yerine getirmemeniz için şu son 9 yılda yapılan düzenlemelerin haddi hesabı yoktur. Muhtarlarımızın, mahallede sakinlerini görerek yapmış oldukları son derece sağlıklı kayıt sistemleri vardır. Bunlar muhtarlarımızın elinden alındı. Bu durum da kontrolü güçleştirdi. Biz Muhtarlar Birliği Kanunu çıkaracağız ve mahallelerde muhtarlık evlerini kurucağız. Belediye başkanlarından bilgisayar, sekreter istemek yok artık. CHP döneminde muhtarlarımız kimseye muhtaç olmayacak. " 
 
Türkiye'de demokrasinin kalitesinin bozulduğunu kaydeden Faik Öztrak, "Türkiye'de bugüne kadar uygulanan rejim yarı demokrasi olarak sınıflandırıldı ama ilk defa AKP döneminde uygulanan rejim yarı demokrasi değil, tamamen melez rejimdir" diye konuştu.