info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çiftçilikten Sanat Ustalığına İmza Atan Ayhan Ertan

Ağaçlar Ölmesin, Ebedi Yaşatalım

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde ikamet etmekte olan çiftçi Ayhan Ertan’ın hobi olarak başlayan sanat aşkı, muhteşem eserlerin oluşmasına vesile oldu. Ağaca şekil ve hayat veren Ertan, bununla da yetinmeyerek, cam üzerine resim çalışmalarıyla, herkesin beğenisini topladı. Evinin altındaki garajı atölye haline getiren Ayhan Ertan, tarladan, toprakla mücadelesinden arta kalan zamanlarında bu atölyede ağaç oymacılığı ve cama resim işleme sanatını icra ediyor.
 
 
“İŞLEMEYE KALİTELİ AĞAÇ BULAMIYORUM”
İmkanı kısıtlı olduğu ve ticari amaçla üretim yapmadığı için, işlemeye kaliteli ağaç bulamamaktan yakınan Ayhan Ertan, hızarlardaki çıkma kavak ağaçlarını kullanıyor. Ladin, Gürgen, Dişbudak ve benzeri  ağaçların pahalı olması sebebiyle, bulabildiği malzemeyle çalışıyor.
 
 
“BU SANATI GELİŞTİRECEK GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUM”
Hobiden sanata giden yolda gençlere de tavsiyelerde bulunan Ayhan Ertan, “ben ağaç ölsün istemiyorum. Tekrardan hayat bulsun istedim. İnsanların tarihi ve kültürel değerlerini ağaca şekil vererek yaşatmak istedim. Bir ağacın zımparadan sonra vernikle tekrar hayat bulması muhteşem bir duygudur. Benim temennim, kaybolmasın, ağaç kesilse de yaşasın. Atıl olan bir şeyi burada işleyerek yüz ya da bin yıl daha yaşatmak çok güzel bir mutluluktur. Ağacın değeri, kendi objesi, yumuşaklığı, hoş bir görüntüsü vardır. Biz bunları renkli veya kendi renginde yaşatarak evlerin vitrin ve konsollarını süslemesini sağlayabiliriz. Ya da ihtiyaçlarını giderecek araç yapabiliriz. Rahle veya sofra gibi şeyler yapabiliriz.. BUNLARI BAŞKALARINA DA ÖĞRETMEK, ÜNİVERSİTE, HALK EĞİTİM MERKEZİ VEYA BELEDİYE BÜNYESİNDE İLÇEMİZİN YA DA İLİMİZİN TANITIM SANATI OLARAK GELİŞTİRİLMESİNİ İSTERİM. YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUM.”Dedi.
Çeşitli hayvan ve doğa figürlerinden, tarihi ve kültürel sanat eserleri, Ayhan Ertan’a destekle sergilenmek için bekliyor. Hobiden sanata uzanan yolda, bu çiftçi profesyonel destek bekliyor.
 
Kaynak : Murat Ürtekin