info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çinli Foxconn Çorlu da Açacağı Fabrikada Bin 500 Kişi İstihdam Edecek.

Üretim Tesisleri Bulunan Çinli Foxconn Firması, Tekirdağ ın Çorlu İlçesinde Hp İçin Üretim Yapacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, İngiltere, Hindistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Brezilya ve Vietnam'da üretim tesisleri bulunan Çinli Foxconn firması, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde HP için üretim yapacak.

Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde inşa edilen Foxconn masaüstü PC fabrikası, yılda 2 milyon 4 yüz bin adet masaüstü bilgisayar üretecek. Saatte 350 adet bilgisayar üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada bin 500 kişiye yeni istihdam sağlanmış olacak. Çorlu'ya 60 milyon dolarlık yatırım yapan firma, Ocak 2011'de üretime başlamayı planlıyor.

Çin'de Apple'ın iPod, iPhone, iPad gibi ürünlerinin fason üretimini yapan firma, Apple ürünlerinin yanı sıra Intel, Dell, Hewlett-Packard, Sony, Nintendo gibi markalar için de üretim yapıyor. Toplam 800 bin çalışanı olan Foxconn, geçtiğimiz Temmuz ayında Çorlu'da açacağı fabrika için verdiği ilanda endüstri mühendisi, kalite mühendisi, insan kaynakları müdürü, lojistik uzmanı gibi birçok dalda yönetici pozisyonlarına eleman alınacağını duyurmuştu. Foxconn, dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olarak görülüyor.