info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çocuklara çevre bilinci öğretiliyor

Tema Tekirdağ Gönüllü Temsilciliği Koç Holding İle Tema İşbirliği Kapsamında Ülkem İçin Adıyla Tekirdağda; Çocuklara çevre bilinci öğretiliyor

2006 yılında başlatılan ve son üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçirilmesini sağlayan Ülkem İçin Projesi dördüncü yılına girdi. Ülkem İçin 2009 yılı uygulaması çerçevesinde, çocuklara çevre ile ilgili eğitimler veriliyor.

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin Projesi kapsamında 2009 yılı uygulaması olarak çocuklara yönelik çevre eğitimleri veriyor. Koç Topluluğu bayilerinden seçilen "Ülkem İçin Elçileri nin desteği ve TEMA Vakfı işbirliği ile 81 ilde çevre eğitimleri veriliyor. Bu çalışmalardan Tekirdağ da düzenlenen etkinlik ise Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.

TEMA Tekirdağ Gönüllü temsilcisi Prof. Dr. M. İhsan Soysal ın bildirdiğine göre ilimizdeki ilköğretim kurumlarından çevre faaliyetlerinde bulunan öğrencilerin tümüne yönelik olarak belediye Kültür merkezinde Çevre eğitimi yapıldı. Program Tekirdağ ilinde Koç Topluluğu bayisi" ülkem için elçisi" Raşit Akın ın proje tanıtımı sunumu ve ardından Prof. Dr. M. İhsan Soysal tarafından TEMA faaliyetlerinin tanıtımı yapılarak başladı.

Çevre eğitimi programı TEMA vakfi yönetim kurulu üyesi ve TEMA danışmanı Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Altın tarafından verildi. Prof. Dr. Murat Altın çalışmada "Erozyon çevre bitki örtüsü İlişkileri üzerine ilköğretim kurumları öğrencilerini eğitti. TEMA Tekirdağ gönüllü temsilcisi Prof. Dr. M. İhsan Soysal Bu kapsamda sayın Milli Eğitim İl Müdürü Üner Dilek, değerli teşvik edici katkılarına teşekkür dileklerini ifade ederek her ilköğretim kurumu ve orta öğretim kurumlarına konu ile ilgili çeşitli film sunumu ve eğitim materyalleri CD formunda hazırlanmış ve okul müdürlüklerine sunulmuş olduğunu belirtti.

İlköğretim Okullarında" Yavru TEMA "adı ile Orta Öğretim kurumlarında "Genç TEMA" adı ile ülke düzeyinde çeşitli çevre bilinci oluşturma, Geliştirme çalışmaları yapıldığı belirtildi.

2006 yılında başlatılan ve son üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçirilmesini sağlayan Ülkem İçin Projesi dördüncü yılına girdi. Ülkem İçin 2009 yılı uygulaması çerçevesinde, çocuklara çevre ile ilgili eğitimler veriliyor. Proje kapsamındaki İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimlerde, küçük yaştan itibaren verilen çevre eğitimlerinin ileride doğaya karşı daha duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirilmesinin önemi esas alınıyor.

Koç çalışanları ve bayileri projeyi sahiplendi. Koç Holding, Ülkem İçin Projesi çerçevesinde kurumsal sosyal sorumluluk anlayışını öncelikle çalışanları ve bayileri arasında yaşatarak, bu anlayışın yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor. 2008 yılında Koç Topluluğu çalışanları, bayileri, tedarikçileri ve şirketlerinin bağışlarıyla Türkiye nin 7 bölgesinde 7 orman oluşturan Koç Holding, aynı yıl pilot olarak belirlenen 10 ilde TEMA işbirliği ile çevre duyarlılığını yaymak üzere çocuk ve gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulundu.

Koç Holding, projenin 2009 yılı ayağında ise Ülkem İçin Kulübü üyeleri aracılığıyla bu eğitim çalışmalarını 81 ilde gerçekleştirecek.