info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu 91 Yaşında

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü törenleri Belediye önünde yapıldı.

Tören, sabah belediye CHP’li Ünal Baysan’ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Buradaki Törene Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek ile belediye çalışanları katıldı.
 
Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü törenleri Belediye önünde yapıldı. Törenlere, Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye başkanı Ünal Baysan, Jandarma komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı ile vatandaşlar katıldı.
 
ONURLUYUZ GURURLUYUZ
 
Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan belediye başkanı CHP’li Ünal Baysan, Çorlumuzun kurtuluşunun 91’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, Atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.
 
ÇORLU OSMANLININ İLK FETHETTİĞİ ŞEHİR
 
Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir.
 
ÇOCUKLAR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ
 
Çorlumuzu düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladığımız bu önemli ve anlamlı günde, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Onların eğitimi ve Öğretimi ise en başta gelen görevimiz olmalıdır. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalayıp geçmek ancak bu yolla mümkün olur. Eğitimde Birlik İlkesi zedelenmemelidir. Unutulmamalıdır ki cehaletin ilacı Eğitim ve Öğretim, karanlığın ise aydınlıktır. Atatürk Gençliğinin hedefi bilimsel düşünceye sarılarak çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak olmalıdır.
 
TARİHİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ DE BİLMEZ
 
Bu sözleri söylemekteki amacımız sürekli tarihte yaşayarak, geçmişin acı hatıralarını daima canlı tutmak değildir. Tam aksine; “Tarihini bilmeyen, geleceğini de bilemez,” sözünden hareketle tarihimizi öğrenmek ve ondan ders çıkarmaktır. Üzerinde yaşadığımız coğrafya, dünyanın en hassas yerlerinden bir tanesidir. Bu coğrafyada yaşamın bedeli de ağırdır. Geçmişte bu bedel çok ağır bir şekilde ödenmiştir. Fakat batısıyla, doğusuyla bu kutsal vatan toprakları üzerinde gözü olanlar, hedeflerinden ve yıpratıcı faaliyetlerinden vazgeçmemiştirler.
 
1929’DAN BERİ MÜCEDELE EDİYORUZ
 
Yüce Atatürk’ün 05 Ağustos 1929’da Eskişehir’deki sözlerini sizlere hatırlatmak istiyorum. “Türk ulusunun sosyal nizamını bozmaya yönelik didinmeler, boğulmaya mahkûmdur. Türk ulusu kendinin ve yurdunun yüksek menfaatleri aleyhinde çalışmak isteyen bozguncu, sefil, vatansız ve milletsiz akılsız kişilerin, gizli ve kirli emellerini anmayacak ve onlara müsemma edecek bir heyet değildir.”  Türkiye 1929’dan beri Atatürk’ün hedef gösterdiği şekilde hem içte hem de dıştaki düşmanlarına karşı mücadelesini devam ettirmektedir.
 
ŞİİRLER OKUNDU HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILDI
 
Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve idame ettirecek sizsiniz’ diyen ve bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin ve Atatürk İlke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarına Çorlu’ lu hemşerilerim adına saygılarımı sunuyorum”dedi. Daha sonra şiirlerin ve halk oyunları gösterisi ile kurtuluş bayramı sona erdi.