info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Kaçak Göçmen Operasyonu

Türkiye üzerinden yurt dışına kaçak yollarla gitmeye çalışan 3 ü çocuk 12 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Türkiye üzerinden yurt dışına kaçak yollarla gitmeye çalışan 3 ü çocuk 12 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çorlu da aldıkları bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başarılı bir operasyona imza attı. Türkiye ye kaçak yollarla girdiklerini tespit ettikleri kaçak göçmenlerin Çorlu da olduklarını belirleyen polis ekipleri, iki express servis ile Edirne ye gitmek üzere araçlara binen şahısları yakaladı. Operasyonda yakalanan 12 Afganistan uyruklu kaçak, İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınarak yurt dışına kaçmaya çalıştıkları araçlarla birlikte Cumhuriyet Polis Merkezi ne getirildi. 3 ü çocuk, 4 ü bayan olmak üzere toplam 12 Afganistan uyruklu göçmenin, İran sınırından Van a girişi yaparak Türkiye ye geldikleri öğrenildi. Yaklaşık 15 gündür Türkiye de oldukları belirlen kaçak şahısların Çorlu üzerinden Edirne ye, oradan da Avrupa ülkelerine kaçmaya çalıştıkları kaydedildi.

Cumhuriyet Polis Merkezi nde alınan ifadeleri ve yapılan kimlik tespiti çalışmalarının ardından Çorlu Adliyesi ne sevk edilen 12 Afgan, ifade verdikten sonra Tekirdağ a götürüldü. Kaçak göçmenler Tekirdağ daki işlemlerinin ardından sınır dışı edilerek.