info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Devlet Hastanesi nde Tatbikat

Çorlu Devlet Hastanesi nde yangın tatbikatı yapıldı.

Çorlu Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, senaryo gereği 13 kişi itfaiye ekiplerince yangından tahliye edildi.

Çorlu Devlet Hastanesi'nin Psikiyatri ve Çocuk servislerinde senaryo gereği yangın çıkmış gibi polise ve itfaiye ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı önleyici hizmetler ve çevik kuvvet ekipleri, çevrede geniş çaplı güvenlik çemberi oluşturdu.

Oluşturulan güvenlik şeridi içinde araçlarını hazırlayan Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise yangının içinde kaldığı varsayılan hastaları itfaiye merdiveni ve sedyelerle tahliye ederek sağlık ekiplerinin müdahalesine bıraktı.

Yangın ve tahliye tatbikatında toplam 11 itfaiye eri, 2 itfaiye aracı ile çok sayıda polis ve sağlık ekibi görev aldı.

Çorlu Devlet Hastanesi Personel Şefi Yüksel Dik tatbikatla ilgili şunları kaydetti:

"Hastanemizde uzun yıllardan beri böyle bir tatbikat gerçekleşmemişti. Bu yapılan tatbikatta bir senaryo oluşturduk. Senaryoya göre, hastanemizin psikiyatr servisindeki hastalar yatak ve çarşafları yakarak yangına sebebiyet verdi. İtfaiye ve kurtarma ekipleri, psikiyatri ve çocuk servisimizde yatan 13 hastamızı ikinci katın penceresinden tahliye etti."