info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Gazeteciler Derneği’nden Tekirdağ Ziyaretleri

Çorlu Gazeteciler Derneği’nin yeni başkanı Levent Silistre ve yönetim kurulu üyeleri, Tekirdağ’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Çorlulu gazeteciler Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kazım Rıfkı Ayan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Canbey’i makamlarında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Silistre, Başkan Yardımcısı Ozan Turan Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Şahin, Faruk Yıs ve Denetim Kurulu Üyeleri Tuğberk Erdem ile Tarık Yıs Tekirdağ ziyaretleri kapsamında ilk olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret ettiler. 
 
Dernek üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Yerlikaya derneğin bu zamana kadar yaptığı çalışmaların yanı sıra gelecek dönem planları hakkında da bilgiler aldı. Derneğin hedeflerinin neler olduğu konusunda dernek başkanı Levent Silistre başta olmak üzere dernek yöneticileri ile görüşen Vali Yerlikaya gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler aktardı. 
 
“Olağanüstü Bir Çalışma Sergiliyoruz”
 
Çevre konusunda deyim yerindeyse bir olağan üstü hal ilan ettiklerini kaydeden Vali Yerlikaya; “Olağan üstü bir çalışma sergiliyoruz. Derin deşarj konusunda üniversitelerle işbirliği içerisinde çalışma yürütüyoruz. Hazırladıkları rapor doğrultusunda planları değiştirdik” dedi. 
 
Derin deşarj konusu çok önemli bir konu diyen Veli Yerlikaya; “Proje başladıktan sonra ilk 12 ay içerisinde bir bölümünü, diğer 10 ay içerisinde de 2. bölümünü tamamlamayı öngörüyoruz. Hattın nereden ne şekilde geçeceği belirlendi. Kısa süre içerisinde kamulaştırmalara başlayarak hızlı bir şekilde kamulaştırmayı sonlandırıp yüklenici müteahhide yer teslimi yapacağız. Karada yapılan çalışmaların aynısı denizin içerisinde de yapacak. Denizden yaklaşık 5 kilometre açıkta 50 metre kadar derinde deşarj olacak. Tüm hesaplamalar atıkların hiçbir surette kıyıya ulaşmaması üzerine yapıldı. Zaten bu hesaplamalar ve proje değişikliği hem işin maliyetini arttırdı hem de zamanın uzamasına neden oldu” diye konuştu. 
 
Yerlikaya: “Ergene Havzası Eylem Planı ile ilgili olarak 2. yılı geride bıraktık. Gelen tepkilere cevap vermeden işimizi yapmaya devam ediyoruz. Biz sürecin olumlu seyrettiğini gözlemliyoruz. Çevre konusunda ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapılıyor. Amacımız Tekirdağ`ın tüm sahillerinin mavi bayrak alması olacak” şeklinde konuştu. 
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tekirdağ`da sadece Şarköy`de mavi bayraklı plajımız bulunuyor. Bizim amacımız ve isteğimiz Barbaros, Kumbağ, Yeniçiftlik ve Marmara Ereğlisi`nin de mavi bayraklı olması. Bu neden olmasın. Derin deşarj ile ilgili olarak Çorlu`da çalışma ofisi kuracağız. Çalışmalarımızı Çorlu`dan da sürdüreceğiz.”  
 
Vali Yerlikaya Çorlu’da Gazetecilerle Bir Araya Gelecek 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ise Vali Yerlikaya`ya dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Silistre: “Üyelerimizi tek çatı altında toplama adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bununla beraber pek çok projeyi hayata geçirmek üzere hazırladık” dedi. 
 
Silistre, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya`ya Çorlu`da bir toplantı düzenlenmesi teklifinde de bulundu. Vali Yerlikaya`ya Çorlulu gazetecilerin gerek derin deşarj konusunda gerekse çevre alanında yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak merak ettiği konuları en yetkili isme doğrudan sorabilme adına düzenlenecek toplantının son derece yararlı olacağını belirten Silistre`nin bu talebine olumlu yanıt veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya önümüzdeki günlerde Çorlu`da gazetecilerle bir araya gelme kararı aldı. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği’nden Vali Yerlikaya’ya Fotoğraf Hediyesi
 
Ziyarette karşılıklı görüşmelerin ardından Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri tarafından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Çorlu’da gerçekleştirdiği ziyaretlerden oluşan bir fotoğraf hediyesi takdim edildi. Dernek Başkanı Levent Silistre, Vali Yerlikaya’ya Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından hazırlanan fotoğrafı hediye ederek; “Sürekli halkla iç içesiniz. Tekirdağ uzun yıllardır buna hasretti. Sizler vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinliyorsunuz ve sık sık vatandaşlarla bir araya geliyorsunuz. Bizde Çorlu’da gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerde en güzel olanlarını seçip size hediye etmek istedik” dedi. Fotoğraflar nedeniyle teşekkür eden Vali Yerlikaya; “Sizler olayı özetlemişsiniz. Teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Kazım Rıfkı Ayan`a Ziyaret
 
Tekirdağ ziyaretleri kapsamında Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı`nı da ziyaret eden Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri gerek jandarma teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü vesilesi ile gerekse de yeni yönetim kurulunun göreve başlamasından ötürü ziyaret gerçekleştirdiklerini belirttiler. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tekirdağ İl Jandarma Alay komutanı Jandarma Albay Kazım Rıfkı Ayan: “Tekirdağ`daki görev sürem Ağustos ayı itibariyle sona eriyor. 3 yıllık görev süremde Tekirdağ`a fazlasıyla alıştık. Tekirdağ halkı da bizlere yakınlık gösterdi. Sizlerle de göreviniz icabı sıklıkla bir araya geliyoruz. Sizlerin göstermiş olduğu alaka ve yakınlıktan ötürü de teşekkür ediyorum. Bizim teşkilatımızda görev süreleri aşağı yukarı bellidir. Bu nedenle benim de buradaki görevim sona eriyor. Tekirdağ`dan ayrılacağım ancak çok büyük bir değişiklik olmazsa emekliye ayrıldıktan sonra yeniden Tekirdağ`a yerleşeceğim. Bende sizin yanınıza katılacağım” diye konuştu. 
 
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı görevinden tayini çıkan Albay Ayan`a, görev süresi boyunca basın mensuplarına gösterdiği kolaylıklar ve sağladığı uygun çalışma koşullarından ötürü teşekkür eden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ise: “Karşılıklı olarak birbirimize yardımcı olarak çalışmamız gerektiği konusunda bizler de mesai arkadaşlarımız da son derece bilinçli. Bu konuda gerek jandarma personelinin gerekse de rütbeli komutanların çalışma sahasında gösterdikleri kolaylıktan ötürü sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz`a Ziyaret 
 
Tekirdağ ziyaretleri kapsamında üçüncü durak olan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü`nü ziyaret eden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ve beraberindeki dernek yöneticisi gazeteciler, Çorlu başta olmak üzere Tekirdağ`ın asayiş konuları ve yaşanılan sorunlarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulundular. 
 
Çorlu`da emniyet yönünden ne gibi eksikler bulunduğunu ve gazetecilerin bu konudaki tespitleri ile gözlemlerinin neler olduğunu soran Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, personel sayısı konusundaki eksiklik ve rotasyon belirsizliğinin dile getirilmesi üzerine: “Personel takviyesi konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Çorlu`ya daha fazla personel ayırabilmek için çaba harcıyoruz. Bu yıl Polis Yüksek Okulu mezunu dediğimiz polisler geldiler, ancak beklentimiz olmasına karşın üniversiteli polisler olarak da anılan POMEM`den personel gelmedi. Çorlu çok büyük bir potansiyele sahip bunun farkındayız. Biz Çorlu`daki mevcut personel sayısını ikiye de katlasak sayının yetersiz geleceğini Çorlu`nun kaldıracağını biliyoruz. Bu nedenle personel sayısı konusunda önceliği Çorlu`ya veriyoruz” dedi. 
 
İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz`dan Rotasyon Açıklaması
 
 
Rotasyon ile ilgili olarak da bilgiler veren Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz: “ Rotasyon ile ilgili olarak bizden hukuki kıstaslara uyan personel sayısı istendiğinde şartlara uyan personel sayımızı bildirmiştik. Zaten bu personel içerisinde gerek eş durumu, gerek diğer çeşitli mazeretlerinden ötürü rotasyona tabi tutulmayacak personel olacak. Bunların yanı sıra yeni ilçelerimiz de kurulacak. Rotasyon konusunda bu ilçelere de görevlendirme yaparak bu konuyu çözüme kavuşturmak istiyoruz. Ancak bütün bunlara tayin dönemi sona erip, gelecek personel gelip yerleştikten sonra geçilecek. Rotasyonunun hukuki süresini dikkate alacağız” diye konuştu. 
 
Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey`e Ziyaret 
 
Tekirdağ ziyaretleri kapsamında son olarak Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey`i de ziyaret eden Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri derneğin çalışmaları hakkında bilgi aktardılar. 
 
Basın İlan Kurumu`nun Tekirdağ il merkezinde yürüttüğü faaliyetlerle ilgili olarak bilgiler veren Mustafa Canbey: “Önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren kurumun sorumluluk alanına Çorlu ve Çerkezköy de eklenecek. Çorlu`daki gazeteleri elimizden geldiği ölçüde takip etme gayreti içerisindeyiz. Ancak kurumun sorumluluk alanına Çorlu dahil olunca artık bizler de sizinle birlikte çalışmaya başlayacağız” dedi. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre de BİK Müdürü Canbey`e derneğe üye gazeteler, dernek üyeleri ve derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
                                                  MURAT ÜRTEKİN