info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu TSO Fransa Gezisini Tamamladı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Fransa’da düzenlenen Denim 2013 Tekstil ve Tekstil Makineleri Fuarı gezisini tamamladı. İş adamları ünlü firmaların çalışmalarını gözlemledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Fransa’da düzenlenen Denim 2013 Tekstil ve Tekstil Makineleri Fuarı gezisini tamamladı. İş adamları ünlü firmaların çalışmalarını gözlemledi.
 
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fransa’nın Paris şehrinde 27 - 30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “DENİM 2013 TEKSTİL VE TEKSTİL MAKİNELERİ FUARI” gezisini tamamladı. Paris Fuar ziyaretine; Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Başkan Yardımcıları Engin Adıgüzeloğlu ve İsmail Köroğlu, Sayman Üye Serkant Hocaoğlu ile TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.Çorlulu sanayici ve iş adamları, fuar alanında Türkiye’den ve değişik ülkelerden ünlü firmaların ürünlerinin sergilendiği stantları teker teker dolaşarak ürünler hakkında bilgi aldı. 
 
BÜYÜKELÇİ ZİYARET EDİLDİ
 
Fransa iş gezisinin verimli ve faydalı geçtiğini dile getiren Çorlulu sanayici ve iş adamları; “Paris Fuarı’nda dünyaca ünlü firmalarla birlikte ülkemizden de güçlü firmaların çok kaliteli ürünler üretiklerini gözlemledik. Türk firmalarının gördükleri ilgi hepimizin göğsünü kabarttı. Bu durumun ülkeler arasındaki karşılıklı ticaretin gelişmesi açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler. Fuar organizasyonu kapsamında Fransa’ya giden TSO heyeti Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nu da ziyaret etti. 
 
TÜRKİYE – FRANSA İLİŞKİLERİ DÜZELİYOR
 
Ziyarette Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, Sarkozy hükümeti döneminde gerilen Türkiye – Fransa ilişkilerinin Cumhurbaşkanı Hollande döneminde düzelmeye başladığına dikkat çekerek, “Sarkozy ile yaşanan sıkıntılar atlatıldı. İlişkilerimizde düzelme ve ferahlık oldu. Sinop’ta yapılacak Nükleer Santral müzakereleri devam ediyor” dedi. Büyükelçi Burcuoğlu, Fransız toplumu ile bir entegrasyon sıkıntımız yoktur. Burada 600 bin Türk vatandaşımız yaşıyor. 180 öğretmenimiz ve 200’e yakın din görevlimiz var.  Fransa seçim yasası Türklerin parlamentoya girmesine olanak tanıyor. Türk varlığı olarak önemli ve güzel mesafeler katettik” şeklinde konuştu.
 
ÇORLULU FİRMALARI PARİS’TE GÖRMEK İSTİYORUZ
 
Paris Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri M. Cem Topbaş da Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere değindi. Türk – Fransız iş adamları arasındaki ticari trafiğin yüksek ve çok olumlu olduğunu belirterek, Fransa’daki Türklerin artık kalıcı olduğunu kaydetti. Paris – Fransa piyasasında varlık gösteren Türk iş adamlarından övgüyle bahseden Topbaş, Fransa’da mağaza açmada devlet desteği olduğuna vurgu yaparak şuanın fırsat dönemleri olduğunun altını çizdi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Eski Milletvekili Enis Sülün de konuşmasında; Çorlulu iş adamlarına, Çorlu’yu tanıtma fırsatı verdikleri için teşekkür etti. Ziyaretin bitiminde Paris Büyükelçisi ve Ticaret Müşaviri’ne ziyaret anısına hediye takdim edildi.
 
FRANSIZLAR TÜRKLERİ TERCİH EDİYOR
 
Cem Topbaş: ”Paris’te Çorlu’dan daha fazla yatırımcı firma görmek istiyoruz. Fuarlarda İtalyanlar ve Fransızlarla başa başız. Fransızlar Türklerle çalışmayı tercih etmeye başladı. Türk imalatçılara büyük ilgi var” dedi.