info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ya Yakışmayan Görüntü Artık Yakışıyor

Çerkezköy girişinde yer alan Uncular binasının hem görüntü kirliği hem de yarattığı tehlikeyi göz önüne alan Çorlu Belediyesi, girişimleri sonucunda atıl haldeki bina tamamen yıkıldı.

Çorlu nun ilk sanayi kuruluşlarından olan ve dönemin glikoz üretiminde lider firmalar arasında yer alan Uncular Besin A.Ş. nin binası yıllardan bu yana atıl vaziyette dururken Çorlu Belediyesi nin girişimleri sonucunda yıkıldı. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve belediye ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından arsa sahibi durumunda olan Halk Bankası na yapılan tebliğ sonrasında yıkım çalışmaları başlatıldı.

Çevre sakinleri için tehlike arz eden ve Çorlu ya girişte görüntü kirliliği yaratan atıl binanın yıkım çalışmalarına yaklaşık 1 ay önce başlandı. 1 ay boyunca büyük iş makineleri ile sürdürülen hummalı çalışmalar sonrasında bina tamamen yıkılarak temizlendi.

Çorlu ya Yakışmayan Görüntü olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz Temmuz ayında haberlere konu olan atıl vaziyetteki binanın tamamen yıkılarak kaldırılması sonrasında vatandaşlar yetkililere teşekkür ettiler. Çorlu nun Çerkezköy girişinde bulunan ve geçmiş dönemlerde mekansızların mekanı haline gelmiş atıl haldeki binanın yarattığı görüntü kirliliği ve tehlikenin kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden vatandaşlar; "Artık girişteki bu görüntüden kurtulduk, sağduyulu davranıp sesimize kulak veren yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.