info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dalgıç, Devlet Üstün Hizmet Madalyası İle Ödüllendirildi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Türk-Macar Dostluğuna yaptığı katkılarından dolayı Macaristan Cumhuriyeti tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

49. Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde sahil festival alanında kurulan sahnede gerçekleştirilen törende, Macaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Gabor Kıss tarafından Macaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Janos Ader adına Devlet Üstün Hizmet Madalyası Başkan Dalgıç'a takdim edildi.

Başkonsolos Kıss yaptığı konuşmada, Başkan Dalgıç'ın göreve geldiğinden bu yana Türk-Macar ilişkilerinin gelişmesi ve iki ülke halkları arasındaki dostluğun pekişmesi için yaptığı çalışmalardan bahsetti ve bu onuru hak ettiğini söyledi. Macaristan Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ise yaptığı konuşmada, Türk-Macar dostluğunu daha da ilerilere götürme adına elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek, Rakoczi ve Kelemen uzun yıllar Tekirdağ'da yaşadılar. Belki çok acı çektiler o dönemde ama 300 yıla yakın bir dostluk bağını bize hediye ettiler. Bize düşen görevde bu dostluk daha da güçlendirerek devam ettirmek olmalıydı. 4 senedir görevdeyim ve 4 senedir bu dostluk bağının gelişmesi için elimden ne geliyorsa yapmak için çalıştım. Ama bu çalışmalarımı yaparak özellikle Tekirdağ Belediyesi çalışanları en önemlisi de Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken'le hep birlikte çalıştık. Ve bu ödüle layık görüldük. ben Macaristan Hükünetine ve Cumhurbaşkanına çok teşekkür ediyorum. Bu madalyayı Tekirdağ halkı adına alıyorum dedi. Törende Macaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hovari Janos'ta hazır bulundu.