info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

DİKKAT! Trakya eksi 15 dereceyi görecek

Cuma gecesi ve Cumartesi günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Çanakkale ve İstanbul boyunca tipiyle birlikte yoğun kar bekleniyor. Trakya -15 i görecek.

METEOROLOJİDEN "KUVVETLİ RÜZGAR VE KAR" UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun bazı kesimleri için "kuvvetli rüzgar ve tipi şeklinde kar" uyarısında bulundu.

Marmara Bölgesi nde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 70-90 kilometre hızla kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz de güneydoğu (keşişleme) yönlerden 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esecek.

23 Ocak Cumartesi yağışlar, Marmara Bölgesi nde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 70-90 kilometre esecek fırtına ile birlikte İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bolu ve Düzce çevrelerinde tipi şeklinde kar görülecek.

Marmara ile iç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Marmara: Kar yağışı Trakya yı terk etti, oluşacak buzlanmaya dikkat. Bugün Kırklreli ye kar yağabilir. Ama Kocaeli ve Sakarya da yağmur, en fazla sulu kar olacak. Yarın yağmur şeklinde başlayacak yağışlar geceden itibaren tipiyle beraber yoğun kara dönüşecek.

Türkiye nin batısında yaşayanlar yarından sonra gelecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalılar. Cuma gecesi ve Cumartesi günü Edirne, Kırkalereli, Çanakkale ve İstanbul boyunca tipiyle birlikte yoğun kar bekleniyor. Trakya -15 i görecek.

TRAKYA YA SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Edirne de, Balkanlar dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi artarak devam ediyor. Edirne de yarın hava sıcaklığının eksi 9, Kırklareli nde ise eksi 15 derece olması bekleniyor.

Trakya Bölgesi nde kar yağışı nedeniyle kapanan 70 köy yolu, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu açıldı.

Karayolları ve Edirne Belediyesi karla mücadele ekipleri, tuzlama çalışmalarını kent merkezi ve TEM otobanında aralıksız sürdürüyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri, hava sıcaklığının eksi 5 derece ölçüldüğünü, kentte sıcaklığın yarın eksi 9 derece olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Edirne de bugün kar yağışı beklenmediği ancak cuma ve cumartesi günleri yoğun yağışın etkili olacağı öğrenildi.

KIRKLARELİ DE SICAKLIK EKSİ 15 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu ve bugün kar yağışı beklenmediğini söyledi.

Gürbüz, yarın ve cumartesi günü ise sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düşeceğini, kar yağışının etkili olacağını söyledi.

Bu arada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kırklareli nde kapanan 35 köy yolu ulaşıma açıldı.

Kırklareli Belediyesi ve İl Özel İdaresi, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.