info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doğuşta Sanat 6 sergisi açıldı.

Doğuş Üniversitesi tarafından Doğuşta Sanat 6 sergisi açıldı.

Doğuş Üniversitesi tarafından Doğuşta Sanat 6 sergisi açıldı.

Doğuş Üniversitesi tarafından Doğuşta Sanat 6 sergisi açıldı.

Serginin açılışına Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK, Belediye Başkanı Adem DALGIÇ ile sanatseverler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonundaki serginin açılış töreninde konuşan Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sadık ALTINOK, serginin açılma nedeninin Türkiye yi dolaşarak sanatın önemini insanlara aktarmak olduğunu belirtti.

Tekirdağ dan sonra, Bursa, Konya, Kars ve Van a da giderek, Anadolu Aydınlanması adını verdikleri projelerini devam ettireceklerini belirten ALTINOK, kültürel etkinliklerin sürmesi ve sanat sevgisinin gelişmesini çok önemsediklerini söyledi.

Ressam Memiş ASLAN da, sanatı bütün Anadolu ya gösterebilmek için ALTINOK ile birlikte yola çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti.

Anadolu yu gezerek orada güzel sanatlar okumak isteyen çocukları buluyoruz. Onlara olanak sağlayıp okumalarını sağlıyoruz. Sadece bunu değil arkamızdan gelen neslin elinden tutmak içinde bu projeyi sürdürüyoruz. Yani bir çeşit yetenek avcılığı yapıyoruz. Anadolu insanı gerçekten çok yetenekli. Ancak doğru insanı doğru yere yönlendirmeliyiz. Gerçekten bu işi seviyorum diyenlere de atölyemiz her zaman açık. Bir şeye ter akıtmak lazım. Aydınlanma emek ister. Onun için yeniden yapılanmada her zaman umut olmalı.

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde görev yapan 34 öğretim görevlisinin çalışmalarının yer aldığı sergide, resim, illüstrasyon, fotoğraf ve endüstriyel tasarımlardan oluşan 50 ye yakın eser bulunuyor.

Sergi, 16 Nisana kadar açık kalacak.