info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolandırıcılığın Böylesi Görülmedi!

Halk pazarı yanında lunapark kuran işletmeciler Festival yapılacak diye kandırıldıklarını öne sürerek Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem e şikayette bulundu.

Ertem'in adıyla basılan davetiyeler nedeniyle günlerdir lunaparktaki eğlence gruplarını kullananlardan da ücret almadıklarını söyleyen işletmeciler, "Sizin adınıza leke gelmesin diye bu davetiyeleri elinde bulunduranlardan ücret almıyoruz. ‘Festival yapılacak’ dediler festivalde olmadı. Günlerdir zarar ediyoruz" dediler.
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e ilginç bir şikayet geldi. Halk Pazarı'nda geçtiğimiz günlerde kurulan lunaparkın işletmecileri Seyit Ahmet Gülser ve üç arkadaşı Çerkezköy Belediyesi'ne gelerek organizatör tarafından kandırıldıklarını ileri sürerek, Başkan Ertem adına basılan davetiyeler nedeniyle günlerdir ücret almadan vatandaşların eğlence gruplarını kullandırdıklarını söylediler. Lunapark işletmecilerini dinleyen Başkan Ertem, "Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bu davetiyeleri de ilk kez görüyorum. Daha önce niye bunu bize bildirmediniz?" diye sordu.
 
BAŞKAN ADINA ÜCRETSİZ DAVETİYE
 
Lunapark işletmecisi Seyit Ahmet Gülser, adının Rüştü olduğunu söylediği Kardelen Organizasyon adında organizasyon işletmeciliği yapan bir kişi ile Çerkezköy'de Karadenizliler Festivali yapılacağı için sözleşme imzalayarak lunapark kurduklarını ancak günlerden beri festival yapılmasını beklediklerini söyledi. Elindeki 'Trakya Karadenizlilerinin Geleneksel Buluşması' başlığıyla "Çerkezköy'de yaşayan tüm öğrenciler, Çerkezköy Belediye Başkanı katkılarıyla lunapark bir takım ücretsiz olarak davetlidir" yazılı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem imzalı davetiyeyi Başkan Ali Ertem'e gösteren lunapark işletmecisi Gülser, "Başkanım burada sizin adınız yazdığı için günlerdir ses çıkarmıyoruz. Bölgede adınıza leke gelmesin diye elinde bu davetiyeleri bulunan vatandaşları ücretsiz olarak eğlence gruplarına bindiriyoruz. ‘Festival olacak’ dendi festivalde olmadı. Günlerdir zarar ediyoruz. Üstelik bu organizatöre Festival olacak diye 8 bin TL'de para verdik. Şu anda telefonları kapalı, kendisi de ortada yok. Ulaşamıyoruz" diye dert yandı.
 
BENİM BUNDAN ŞİMDİ HABERİM OLDU
 
Lunapark işletmecilerinin elindeki davetiyeleri şaşkınlıkla inceleyen Başkan Ali Ertem, "Biz niye böyle bir şey yapalım? Benim bundan şimdi haberim oldu. Daha önce neden Belediye’ye böyle bir şey olduğunu bildirmediniz? Şimdi biri gelse sizden bin TL para istese çıkarıp verecek misiniz? Aslı var mı diye neden araştırmıyorsunuz?" dedi. Başkan Ertem, davetiyelerin korsan olduğunu Belediye olarak böyle bir davetiye bastırmadıklarını belirterek, "Yok böyle bir şey.  Kim dağıtmış? Kabul etmeyin bunları" dedi. Başkan Ertem, lunaparkçıların Belediye’ye ödeyecekleri yer kirası ile ilgili ödeme kolaylığı talebine de olumlu karşılık verdi. Başkan Ertem, lunaparkçıların ödemelerini yapması için 10-15 günlük bir zaman tanıyabileceklerini kaydetti.