info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya İkincisi Olan İşitme Engelli Milli Takım Kadrosu’nda Bir Tekirdağ’lı

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takım Oyuncusu Tugay Gündoğdu ile...

 
Tugay Gündoğdu
İşitme Engelliler milli Hentbol Takımının sempatik oyuncusu  Tugay Gündoğdu. “İşitme Engelli Dostlara yardımcı Olmak bana büyük mutluluk veriyor”
 
 
 
2014 yılında   Samsun’da yapılan  İşitme Engelliler  Dünya Hentbol Şampiyonasında  Dünya 2. si olarak   Türkiye2nin gururu olan Hentbol  Milli Takımımızın  sempatik oyuncusu   Tugay Gündoğdu ile    bir röportaj  yaptık. Aynı zamanda Tekirdağ Çorlu  İşitme Engelliler Spor Kulübü Sekreteri ve   oyuncusu olan Tugay  sempatik tavırları ile  sorularımızı cevapladı.
 
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız   Tugay Kardeşim
 
TUGAY GÜNDOĞDU- 1990 yılında  Tekirdağ ili Saray İlçesinde dünyaya geldim. Doğuştan işitme engelliyim. İlköğretim Okulunu   Edirne İşitme Engelliler okulunda  Liseyi Bursa Nilüfer  İşitme Engelliler Lisesinde tamamladım. Şu an Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesi TESKİ Saray  Şubesi Müdürlüğünde çalışıyorum. İşitme Engelliler milli Hentbol Takımı oyuncusu ve  Çorlu İşitme Engelliler   Kulübü Genel Sekreteri ve  oyuncusuyum.
 
SORU-Hentbola olan ilginiz ne zaman başladı
 
TUGAY GÜNDOĞDU- Kendimi bildim bileli sporun içindeyim ve    çocukluktan bu yana  Hentbole ilgim vardı. Bu spor uğruna işimden bile oldum  ama   bu  sevgiden vazgeçmek yok. 2014 yılında Hentbol Milli Takım Kampına izinli olarak katıldığım halde   özel sektör izinsiz olarak   kampa katıldığımı iddia ederek beni işten atmıştı ama  ben Hentbol den kopmadım çok çalışarak  dünya 2. si olmanın gururunu yaşadık.Aynı başarıyı gene 2017 yılında Samsun2da yapılacak olan işitme Engelliler  Olimpiyatında da göstermek istiyoruz.
 
SORU- Sporun her dalında   gayretlisiniz maşallah
 
TUGAY GÜNDOĞDU- Evet sporu  çok seviyorum . İşitme engellilerin spor ile    mutlu olduklarını gözlemledim ve    bende aynı zamanda Çorlu2da işitme Engellilerin spor ile   kendini ifade etmelerine destek olmaktan mutluluk duyuyorum.
 
SORU-İşitme Engelliler Dünyasında sevilen sayılan bir insansınız bunu neye borçlusunuz
 
TUGAY GÜBDOĞDU-  Tamamen  doğal ve samimi olmaya borçluyum ve  Beni seven arkadaşlarımı  bende  daha çok seviyorum .Kimseye kötü gözle bakmadığımız zaman  seviliyoruz. Onları sık sık ziyaret ediyorum. Onlarla  gülüp eğleniyoruz ve  bu  da  samimi olmamıza ve  sevilmemize sebep oluyor.
 
SORU- Ailenizden bahseder misiniz  Onlar sizin bu çabalarınıza bakış açısı nasıl*
 
TUGAY GÜNDOĞDU- Annem ev hanımı ve felçli  işitme engelli kız kardeşim var . Babam Kıbrıs Gazisi idi vefat etti. Abim esnaf ve   onlar benim çabalarımda  beni serbest bıraktılar. Onları çok seviyor ve bana güvenlerine  de çok teşekkür ediyorum.
 
SORU- Sosyal medyada da çok  takip edilen bir işitme engellisiniz .
 
TUGAY GÜNDOĞDU-  İşitme engelliler çok farklı şehirlerde  oturduklarından  çoğu ile  sosyal medya aracılığı ile  ve işaret dili ile anlaşıyoruz. Sosyal Medya aracılılığı ile tanışarak  çok  güzel dostluklar kurduğumuz  insanlarda var. Sosyal medya   işitme engellilerin kaynaşmasını  sağlıyor.Bunlardan biri de işitme engelli yazar ağabeyimiz Turan Yalçın ağabeymiz ve onunla tanışmaktan  çok mutluluk duydum.
 
SORU- İşitme engellilerin genelde  en büyük sorunları neler*
 
TUGAY GÜNDOĞDU- işitme engellilerin en  büyük sorunu  eğitimsizlik işsizlik   eğitimsizlik ve  buna bağlı olarak da  iletişimsizlik ve  yanlış anlamalar sonucunda kırgınlıklar oluyor.  Bunu   Turan yalçın ağabeyimiz gibi insanlar  çok okuyarak ve  kendilerini eğiterek  gidermişler ve yazdıkları kitaplar ile insanları eğitiyorlar. İşitme engelli arkadaşlarımız   onları örnek almalılar.
 
SORU- İşitme  engellilerin toplumca kabul görmesi için neler   yapılmalı
 
TUGAY GÜNDOĞDU- Eğitimi  önemseyerek haklarını savunmalılar. Kendilerini geliştirmiş işitme engellilerden   faydalanmalılar. Onlardan   öğrenecekleri çok şey var. İşitme engelli başarılı insanlarla dostluk kurarak  onları ziyaret ederek  onlardan çok faydalanabilirler. Onların işitme engellilere olan ilgisinden sıkılmasınlar.
 
SORU-  İşitme  engelliler gelişmek için sizce neler yapabilirler*
 
TUGAY GÜNDOĞDU- Kitap okuyarak, gelişmiş insanlarla dostluklar kurarak, onları yanlış anlamayarak ve severek  onlardan faydalanabilirler. Bildiğim kadar ile işitme engelliler  de diğer insanlar gibi gelişmiş insanlardan değil kendileri gibi  ya da kendilerinden  daha az gelişmiş insanlar ile sohbet ediyorlar ki, bu da çoğu zaman gelişmelerini engelliyor.
 
SORU- Başka neler anlatacaksınız *
 
TUGAY GÜNDOĞDU- İdarecilerimiz   işitme engellilerin sorunlarına kulaklarını tıkamak  yerine onların   sevgisini kazanarak  hayır dualarını almaya baksınlar. Bizi  hakikaten seven idarecilerimizi   biz daha çok severiz. Tüm işitme engellilere sevgilerimizi iletirim.