info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ebe Hemşireleri Onurlandırdılar

Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Tekirdağ Şubesi, Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında bayanlara karanfil dağıtılırken sağlık sektöründe 30 yılını doldurmuş olan personele de teşekkür belgeleri verilerek onurlandırıldı. 
 
Çorlu Devlet Hastanesinde yapılan basın açıklamasında Sağlık-Sen Yönetim Kurulu adına Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Öksüz, Türk toplumunun kadına değer veren bir toplum olduğuna dikkat çekti. Anne ve kadın olmanın, irfan sahibi, insan olmanın önemli bir süreci olduğunu ifade eden Öksüz, "Ebelik ve hemşirelik mesleğini kadın olmakla, anne olmakla taçlandırmış olan değerli sağlık çalışanlarımızın Hemşireler-Ebeler Haftasını ve Anneler Gününü kutluyorum. İşbirliğinin ve ekip çalışmasının en iyi kurum örneğini veren, 7/24 hastaya bakan ve ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan hayatımızdaki önemli anlara şahitlik yapan sağlık çalışanlarımızın toplumun en değerli ve en önemli parçası olduğunu düşünmekteyiz. En zor, en acılı zamanımızda yanımızda olan, bizi rahatlatıp moral veren, hastanelere biran önce bizleri yetiştiren 112 çalışanlarımızı, tedavi sürecine bizleri hazırlayan değerli hemşirelerimizi, sağlık memurlarımızı ve yine en özel ve kıymetli bir ana şahitlik eden değerli ebelerimizi ve tedavilerimizin planlayıcıları diş hekimlerimizi, hekimlerimizi bütün sağlık sektörü çalışanlarımızı onure etme duygusunu onlara hissettirmemiz gerektiği kanaatindeyiz" dedi.
Sağlık sektörünün, insanların zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olduğunu kaydeden Öksüz, hemşirelik ve ebeliğin, güç çalışma saatleri ve şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran, analık duygularıyla taçlandırılan ve bunu mesleğini icra ederken her fiilinde gösteren zor ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi. 
Her meslek grubunda olduğu gibi sağlık sektöründe de etik kurallar ve mesleki hudutlar bulunduğunu dile getiren Öksüz, "Bu kurallara uymak, sağlıklı ilişkiyi ve verimi getirmektedir. Zira karşılıklı uyulması gereken değerler bütünüdür diyebiliriz. Son zamanlarda artmakta olan sağlıkta darp ve şiddetlere değinecek olursak ülkemizde 2012 Mayıs ile yürürlüğe giren Beyaz Kod uygulaması sonrası ilimizde o tarihten bugüne dek 173 adet sağlıkçıya yönelik fiziki veya sözel şiddet uygulanmıştır. Bu durum ortada oldukça vahim bir tablo çıkarmaktadır. Mesele kolun kırılıp yenin içinde kalmasından daha vahim ve ciddi bir konudur. Özel hayatımızda bir kadını incitmenin, hatta el kaldırmanın ne kadar nahoş bir durum olduğunu dile getirirken, kendi annelerimize saygımızı sonsuz sunarken, karşımızdakinin de sadece işimizi gören bir kişi değil, onun da birilerinin annesi, babası, kız kardeşi, eşi olduğunu düşünerek iç görü ile yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Madem bizlerin en değerli şeyi canı, öyleyse canımızı emanet ettiğimiz değerli sağlıkçılarımıza daha fazla saygı duymalıyız. Bu vicdani ve insani bir sorumluluktur. Ebeler- Hemşireler ve Anneler Gününü bütün samimiyetimizle tekrar kutluyor, en iyi ilaç sevgidir anlayışıyla siz değerli vatandaşlarımızdan bütün çalışanlarımız adına burada bulunan hemşire, ebe ve annelere bir çiçek de siz verin diyoruz" ifadelerini kaydetti.