info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emre Köprülü’den Çiftçilerin Zararlarını Karşılama Talebi

CHP Tekirdağ Milletvekili Av.Emre KÖPRÜLÜ,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu sonrası çiftçilerin zararının karşılanıp karşılanmayacağını sordu.

Emre Köprülü;
“Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu sonrası ilçeye bağlı birçok köyde, ekili alanlar büyük zarara uğrarken geçim kaynağı tarım olan vatandaşlarımız mağdur olmuştur. 
Tarım alanlarının verim oranı Türkiye ortalamasının üstünde olan Muratlı ilçemizde, meydana gelen bu afet sonrası çiftçilerimiz şimdi zararlarının karşılanmasını ve bu mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedirler. Afet sonrası gezdiğimiz köylerde yaptığımız incelemelerde; Buğday, arpa ve kanola ekili alanlarda dolu nedeniyle büyük zarar meydana gelmiştir. Yaşanan bu felaket sonrası verimin yarı yarıya düşeceğini ifade eden çiftçilerimiz Trakya’da birçok bölgede üreticilerin bu olumsuz koşullar nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini belirtmektedirler. 
Tarıma yönelik acil bir destek paketi uygulanması gerektiğini öneren uzmanlar, üreticilerin kaderine terk edilmemesi gerektiği uyarısını yapmaktadırlar. 
Bu bağlamda; 
1.     Verimli tarım arazileri ile Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye için önemli bir yer olan Muratlı ilçemizde ve özellikle Arzulu köyünde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu sonrası gerekli hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? 
 
2.     Kuraklık ve dolu sebebiyle mahsulleri zarar gören üreticilerimizin mağduriyetini gidermek ve üretimin sürdürülebilirliği adına zararlarını karşılayacak mısınız? 
 
 
3.     Uygulanan yanlış tarım politikaları sebebiyle zaten borç batağında olan çiftçilerimizi kaderine terk etmek yerine; tarım ve hayvancılık alanında acil destek paketi uygulamayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.