info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelliler Okulu Resmen Açıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Mesleki Eğitim Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut, açılışta yaptığı konuşmasında, Türkiye’de 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığını hatırlatarak, "Tekirdağ’da bin 150 derslik yaptık. 80-90 kişilik sınıflardan daha az mevcut ve modern sınıflara ulaştık. Bu, bizim geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız büyük yatırımın en büyük göstergesidir” dedi.
 
Türkiye'de engellilere yeni yasayla birlikte çok sayıda hak verdiklerini dile getiren Akbulut, “Biz onları insan yerine koyduk, adam yerine koyduk. Onlara yeni yasayla birlikte birçok hak verdik. Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü mantığıyla hareket eden bir partiyiz. Bundan ötürü, evde bakım ücreti gibi imkanları onlara sağladık” şeklinde konuştu.
 
Akbulut’un ardından söz alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise Karagöz ailesine yaptırdıkları okul için teşekkür ederek, “Ülkemizin gerçek demokrasiyi yaşayabilmesi için ilk adım olan eğitimi engelli çocuklarımıza fiziki olarak sundukları için sizlere minnettarım” dedi.
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 23 yıllık idarecilik hayatında birçok hayırseverin okulunu açtığını ifade ederek, “Engelli çocuklarımızın eğitim alabileceği ilk kez bir okul açılışı yapıyorum. İnsanlar zengin olabilirler. Bu zenginlik arkanızda bir eser bırakmadığınız sürece mal bekçiliğinden öte gitmez” diye konuştu.
 
Açılışta konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise, "155 bin öğrenci ve 7 bin 913 öğrenci ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılını açtıklarını ifade ederek “Çok takdir topladığımız okula yeni başlayan minik öğrencilerimiz bir hafta önce velileri ile okula başladı. Amacımız veliler ile birlikte onların okula uyum sağlamalarını sağlamaktı. Bunu da başardık” diye konuştu.
 
Okullarda serbest kıyafet giyilip giyilmeyeceği ile olarak ise velilerin ve okul aile birliklerinin yetkili olduğu bilgisini veren İl milli Eğitim Müdürü İşler, “Onların yapacağı anket veya diğer araştırma yöntemlerine göre kıyafetler belli olacak” açıklamasında bulundu.
2013-2014 eğitim-öğretim yılında ücretsiz ders kitaplarının dağıtılması ile ilgili teknik bilgiler de veren İşler, “Biz bu yıl bakanlığımızın Tekirdağ’a gönderdiği 1 Milyon 875 Bin 195 kitabı ilçelerimize dağıttık” diye konuştu.
 
Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Mesleki Eğitim Merkezi’nin resmi açılışına, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut ile ÖzlemYemişçi, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy eski kaymakamı ve Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, dernek ve oda başkanları katıldı.
 
Konuşmaların ardından Halk Eğitim merkezi folklor ekibi bir gösteri sunarken, gösterinin sonrasında kurdele kesimine geçildi. Tüm protokol üyelerinin katıldığı protokol kesimi ile birlikte bir de pasta kesildi. Okulu gezen protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet ettiler. Açılışın bitmesiyle Vali Yerlikaya, Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay’ı da ziyaret etti.