info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar Projesi Hayata Geçiyor

Engelsiz Bir Gelecek İçin Engelsiz Okullar Projesi Hayata Geçiyor

Tekirdağ Belediyesi’nin öncülüğünde Trakya Kalkınma Ajansı, Trakyakent ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile hazırlanan ‘Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar’ projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.
Hacıilbey, 13 Kasım, Fevzi Çakmak, Nurettin Ekmekçioğlu, Mediha Mehmet Tetikol, Ticaret ve Sanayi Odası, Cafer Tayyar, Aydoğdu, Kamil Korkmaz Zafer ve Özel İdare 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulları olmak üzere toplam 10 okulu kapsayan projenin maliyeti 469.102 TL. Proje maliyetinin 290.102 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı, 178.915 TL’si ise Tekirdağ Belediyesi tarafından karşılanacak.
Bilgilendirme Toplantısında proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, projenin tamamlanması ile birlikte engelli çocukların hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim hayatlarını sürdürebileceklerini söyledi Başkan Dalgıç, “Tekirdağ Belediyesi olarak biz göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman engellilerimizin yanında olduk. Engelliler Koordinasyon Merkezimizi kurarak engelliler ile iletişim ve koordinasyonu sağladık. Engellilerimizin sıkıntılarına birinci elden ve en kısa zamanda müdahale ettik. Yollarımızı, kaldırımlarımızı engellilerimiz için uygun hale getiriyoruz. Belediye binalarımızı engellilerimizin rahatlıkla kullanabilmesi için gerekli aparatlarla donatıyoruz. Tekirdağ Belediyesi olarak engelleri aşıyoruz. Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar projesi ile de engellerin dolayı okuyamayan çocuğumuz kalmayacak” dedi.
Trakya Kalkınma ajansı Genel Sekreteri Gökay Üstün, ajans olarak öncelik verdikleri konular arasında engellilerin şartlarının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, böylesine anlamlı ve güzel bir proje hazırlayan ve kendilerine bu projeye destek olmalarına imkan veren Tekirdağ Belediyesine teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, okulların çoğunda belediyenin desteği ile engelli çocuklar için çalışmalar yapıldığını ancak yeterli olmadığını söyledi ve projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Tekirdağ Belediyesi ve Kalkınma Ajansı olmak üzere herkese teşekkür etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ise, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın talimatları doğrultusunda engelli vatandaşların şehrin her yerine rahatlıkla ulaşabilmesi adına çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Tekirdağ Belediyesi ve Trakyakent olarak her zaman engelliler yanında olduklarını vurguladı.
Tekomer Sorumlusu Murat Yıldız da, Başkan Dalgıç’ın engellilere büyük hassasiyet gösterdiğini ifade ederek, engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar projesi ile okullarda rampalar yapılacağını, liftlerin yerleştirileceğini, tuvaletlerin ve sınıfların engellilere uygun hale getirileceğini söyledi. Toplantıda söz alan Tekirdağ Sakatlar Derneği Başkanı Emine Güvencin de proje için Tekirdağ Belediyesine teşekkür etti.