info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan Türkiye yi satacak

DSP lideri Türker, AKP nin Atatürk ün kurduğu rejimle hesaplaşmak istediğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bu anayasa değişikliği diğer partilerle müşterek hazırlanmadı dedi.

Genel Başkan Türker, partisince Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesinin Kapaklı beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasında hayır oyu kullanacaklarını, bunun birçok nedeni olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğiyle Türkiye de işsizliğin daha da artacağını ileri süren Türker, Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliğiyle işsizliği daha da artıracak, Türkiye yi satacak zemini hazırlamaya çalışıyor diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Yüksek Öğretim Kurulu na (YÖK) karşı olduğunu belirten Türker, ancak YÖK ün anayasa değişiklik paketinde yer almadığını kaydetti.

Türker, anayasa değişikliğiyle Anayasa Mahkemesinin yapısının ve şeklinin değiştirilmek istendiğini belirterek, şöyle konuştu:

Bu anayasa değişikliği diğer partilerle müşterek hazırlanmadı. Bu anayasanın Kenan Evren in anayasasından ne farkı var? Size her maddesini ayrı ayrı soruyorlar mı? Demokratik olmayan bir anayasayı kabul etmiyoruz. Bu anayasa değişikliğiyle güçsüzün güçlüye kanun yoluyla karşı koyma hakkı elinden alınacak. 125. maddeyi de değiştiriyorlar. Askeri şurada alınacak kararlar mahkemeye gidecek diyorlar ama bu maddeyle artık yargı sadece hukuk denetimi yapacak, yerindelik denetimi yapamayacak. 2.5 milyon memur bir gecede işçi yapılırsa kimse hak arayamayacak. Güvencesi, geleceği olmayan bir memur size nasıl hizmet edecek?

Türker, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde hükümetin çıkaracağı ilk kanunla siyasi partileri kapatacağını iddia ederek, AK Parti nin 1980 dönemiyle değil Atatürk ün kurduğu rejimle hesaplaşmak istediğini öne sürdü.