info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Hayata Dönsün Eylemi

Ege Denizine Dökülen 283 Kilometre Uzunluğundaki Ergene Nehri nin Kirliliği Bisikletli Eylem ile Protesto Edilecek.

Ege Denizine Dökülen 283 Kilometre Uzunluğundaki Ergene Nehri nin Kirliliği Bisikletli Eylem ile Protesto Edilecek.

Marmara Bölgesinin Karadeniz kıyılarındaki Yıldız Dağları ndan doğan ve Meriç Nehri ile buluşarak Ege Denizine dökülen 283 kilometre uzunluğundaki Ergene Nehri nin kirliliği bisikletli eylem ile protesto edilecek.

Edirne Doğa Sporları Derneği Kulübü nden yapılan yazılı açıklamada, Trakya nın ortasından geçen Ergene Nehri nin yıllarca bölge insanına hayat veren bir can damarı olduğu anımsatıldı.

Özellikle son 15 yıldır Çorlu ve Çekezköy deki çarpık sanayileşme ciddi bir kirlenmeye, Ergene Nehri nin bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalmasına neden olduğu bildirilen açıklamada, nehirde yaşanan bu olayın bir felaket olduğu belirtildi.

Yüz binlerce insanı kokusu ve zehirleri ile olumsuz etkilenmektedir. Dünya nın en iyi tarım arazileri zehir artıkları yüzünden kullanılamaz gelmiştir. Kullanılan alanlarda ise üretilen ürünlerde zehirli maddelerin etkisi altındadır ve insanların sağlığını tehdit etmektedir. Bu felakete Ergene çevre kirliliği sorunu, soruncuğu gibi olayın önemini düşüren tanımlar yapmak yetersiz olacaktır. Bizler çevremize duyarlı sivil toplum örgütleri olarak,bu çevre felaketini 24 Ekimde bir kez daha haykırmak istiyoruz. Amacımız 24 Ekim de başta gençler olmak üzere, bisiklet gibi çevreci bir aracı da kullanarak halkın yılgınlaşmış dikkatini ve enerjisini Ergene Felaketi üzerine çekmektir. Artık başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bu olaya sahiplenmesini sağlayacak adımlar atmasını istiyoruz. Uzunköprü de ki bu buluşma ile Ergene Nehri nin sahipsiz olmadığı bir kez daha herkese duyurulacaktır. Bu kapsamda, Çorlu ve Çerkezköy deki çarpık sanayileşmenin sonucu çevre kirliliğinden nasibini alan Ergene Nehri nin hayata dönmesi için Edirne, İstanbul, Çorlu, Lüleburgaz, Kırklareli, Tekirdağ, Babaeski, Havsa ve Keşan dan hareket edecek olan bisiklet grupları olarak Uzunköprü de açıklama yapacağız. Bu çevre felaketinden ekonomik, sosyal ve siyasal olarak etkilendiğini düşünen tüm sivil toplum örgütlerini ve vatandaşlarımızı bisikletleri ile ya da yaya olarak 24 Ekim Pazar günü Uzunköprü ye davet ediyoruz.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: