info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin Mali Kongresi yapıldı

Tekirdağ S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 51 mali genel kurulu yeni sanayi sitesi düğün salonunda yapıldı.

Gündem gereği Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrası divan teşekkülü için verilen önergede divan başkanlığına Trakya Marmara bölge birliği başkanı İsmail Atakan, Başk. Yard. Ali Özen, Katip üyeliklere Saffet Bayram ve Doğan Çelikkol.

Yönetim kurulu başkanı Ali Rıza Eti göreve geldikleri 2011 yılından itibaren yönetim değişikliği yanında adeta çağ değişikliği yaşanmış Koop. ufku genişlemiştir, biz göreve başladığımızda koop. Durumunu kısaca özetlemek gerekirse hiçbir esnafımıza kredi verilemez vaziyette tüm krediler kapanmış durumdaydı yönetim kurlumuzca acil önlemler alınarak dışarıdan tedarik ettiğimiz para ile öncelikle banka borçlarını ödemek suretiyle kredilerin önünü açtık böylece yeni krediler kullanmaya başlanarak koop. Atıl durumdan kurtarıp işler vaziyete getirilmesini sağladık.

Gerçek ihtiyaç sahibi üyelerimize yeni krdiler vermek dert ve sıkıntılarına çare üretmeye başladık bunları yaparken ana gayemiz zor durumda iyi niyetli esnafımzıın elinden tutarak ayağa kaldırmak topluma ve milletimize yararlı hale getirerek elde edeceği kazançla hem kendisine hem vatanımıza gelir artışı kazandırmak gayesindeydik.

Koop. Tarihinde bu güne kadar ilk defa ortaklara kullandırılan işletme kredisi tutarı bizim yönetimimiz döneminden 11. 300.000 TL seviyelerine yükseltilmiş 272 kişiye işletme kredisi kullandırılmıştır.

Farklı meslek guruplarından oluşan yönetim kurulumuzun kredi kullandırma esnasında tarafımıza sağladıkları bilgi destek ve katkılarından dolayı onlara huzurunuzda ayrıca teşekkür ediyorum.

Koop. Destekleme kredisi hesapların dan da 2011 yılında 166. 380 TL kredi verilmiştir.

Vadesi 1 yıla kadar olan işletme kredilerinde faiz oranı %5 bir yıldan fazla vadesi olan tüm kredilerde faiz oranı %6 olarak uygulanmaktadır.

Tüm esnaf üyelerimizin aldıkları kredilerin taksitlerini vadelerinde ödedikleri takdir koop. Tahsilat oranı yükselerek kullandırılacak kredi şahıs limiti artacağı gibi kredi kullanan kıymetli ortağımızda gecikme faizlerinden kurutulacaktır.

Koop. Eski dönemlerde kredi kullanıp icralık duruma düşen 35 dolayında üyemiz hakkında kanuni yoldan takip işlemi devam etmektedir.

Yeni yönetim anlayışına kavuşturulan koop. vazgeçilmez temel prensibimiz iyi niyetle güler yüzle hizmet esasına dayalı yaklaşımımızla tüm üyeleri tek bir vücut olarak  kucaklayıp. Onları üretime sevk edici yönde desteklemek için var gücümüzle çalışmaktır.