info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Etkili Yağış Sürecek

Türkiye nin Batı Kesimlerinde Yağışlar Öğle Saatlerinde Batı Marmara Ve Kuzey Ege de Etkili Olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye nin batı kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların öğle saatlerinde Marmara nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçeleri ve İstanbul un batı çevreleri) ile Kuzey Ege kıyılarında (Dikili, Foça) kuvvetli olması bekleniyor.

Bu bölgelerde oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile İstanbul un batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Manisa çevreleri ile bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra ve akşam İç Ege ve Denizli çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Kuzey Ege Kıyılarında (Dikili, Foça) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı parçalı çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinde batısı kısa süreli gökgürültülü sağanak yağışlı, doğusu az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Bölge geneli parçalı, kuzeybatı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra ve akşam Zonguldak, Düzce ve Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. (ANKA)