info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geleceğin Bilim Adamları Kapaklı’dan Çıkacak

TÜBİTAK’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bin okulda gerçekleştirdiği Bilim Fuarı Projesi kapsamında Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesini başarılı bir şekilde temsil eden Kapaklı Belediyesi Orta Okulu Bilim Fuarı etkinliğinde 72 projeyi sergiledi.

Projeleri tek tek inceleyen Kaymakam Kuzulu, "Okulumuz, Türkiye’deki bin okuldan birisi olarak ilçemize büyük bir gurur yaşatmıştır. Tüm öğrencilerimizi ve okul yönetimimizi tebrik ediyorum. Bu tür başarıların, ilçemizdeki diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. 
 
Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’na Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel ile okul müdürleri katıldı. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri tarafından alkışlarla karşılanan Kaymakam Kuzulu projeleri incelemeden önce Projelerden Sorumlu öğretmen Okan Aytaş’dan bilgi aldı. 
 
Bilim Fuarı’nın TÜBİTAK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yalnızca bin okulda gerçekleştirildiğini belirten Okan Aytaç, "Fuarı düzenleyen okullara TÜBİTAK tarafından destek veriliyor. Fuarın amacı öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda merak ettikleri konularda araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgileri sunma yeteneklerinin geliştirilmesidir. Bu araştırmaları yaparken, öğrencilerimizin bilimsel yöntemleri kullanmaları da amaçlanmaktadır" dedi. 
 
Proje sayesinde öğrencilerinin araştırmayı, sorgulamayı ve daha sistemli çalışmayı öğrendiklerine dikkat çeken Okan Aytaç, "En önemlisi öğrencilerimiz bu kazanımları yaşamlarındaki problemlere etkili çözümler üretebilmek için kullanmayı öğrenecekler. Bu Bilim Fuarı ülkemizde yalnızca bin okulda yapılıyor. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu da bu okullardan biri olmayı başardı. Öğrencilerimiz Bilim Fuarı’na oldukça yoğun ilgi gösterdi. Okul olarak bundan sonraki yıllarda da TUBİTAK fuarlarına daha geliştirilmiş projelerle katılmayı hedefliyoruz" ifadelerini kaydetti. 
 
Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil ettikleri için Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel ise, "Çocuklarımızın bu başarısıyla gurur duyduk. Temennimiz bundan sonraki süreçte de benzer başarılara imza atmaları ve aynı başarıları diğer okullarımızın da gösterebilmesidir” dedi. 
 
"DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLSUN"
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, tek tek bütün stantları gezerek 72 projeyi de detaylı bir şekilde inceledi. Fuarda, her bir öğrenci kendi hazırladığı proje hakkında Kaymakam Kuzulu’ya detaylı bilgi verdi. Kaymakam Kuzulu, okulun Türkiye’deki bin okuldan birisi olmasının ilçeye büyük gurur yaşattığını dile getirerek, "Tüm öğrencilerimizi ve okul yönetimimizi tebrik ediyorum. Bu tür başarıların, ilçemizdeki diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 
Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinin Bilim Fuarı Projesi ile öğrenmeyi öğrendiklerini söyleyen Kaymakam Kuzulu, "İnsanlar bugün öğrendikleri bir bilgiyi belli bir zaman sonra unutabilir. Fakat insana öğrenmeyi öğretirseniz unuttuğu bir bilgiyi yeniden öğrenme imkanına sahip olur. TÜBİTAK projede elde edilen başarı kapsamında okulumuza bir mikroskop ve para ödülü verdi. Bu ödül de okulun laboratuvar ihtiyaçları kapsamında kullanıldı" diye konuştu. 
 
Kaymakam Kuzulu daha sonra okul gazetesi için 8’inci sınıf öğrencilerinden Tuğçe Atak ile röportaj yaptı.