info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Tasiad’tan Torba Yasası Bilgilendirme Toplantısı

Genç TASİAD ve SGK İl Müdürlüğünün organize ettiği "Torba Yasası Bilgilendirme Toplantısı" SGK İl Müdürlüğünde gerçekleşti.

Genç TASİAD ve SGK İl Müdürlüğünün organize ettiği "Torba Yasası Bilgilendirme Toplantısı" SGK İl Müdürlüğünde gerçekleşti. Genç TASİAD Başkanı Halil İbrahim Karadağ ve SGK İl Müdürü Aykut Aydın'ın açılış konuşmalarının ardından SGK İl Müdür Yardımcısı Avukat Zeki Onat, Gülten Bulut ve Hacer İlgünler Özden 6111 sayılı yasa hakkında sunum gerçekleştirdi. İş adamlarının katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Genç TASİAD Başkanı Karadağ, SGK İl Müdürü Aydın'a plaket takdim etti.

Açılış konuşmasını yapan Genç TASİAD Başkanı Karadağ: "Genç TASİAD olarak yenilenen yönetimimiz ile TASİAD'ın onurlu duruşuna, saygın kimliğine ve hizmet felsefesine layık olabilme prensibiyle hareket etmekteyiz ve iş dünyasının yükselen yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. İş dünyasına atılmış genç iş adamları ve aile şirketlerin de kurumsallaşarak köklü firmalar haline gelmesi için ikinci ve üçüncü nesillerin yetiştirilmesi ve işin başına geçmeye hazır hale gelmesi için bilgilendirme toplantıları, eğitimler, seminerler, iş gezileri ve ticari bağlantılar düzenlemeye devam etmekteyiz. Yeni çıkan Torba Yasası'nın iş dünyasına sağladığı avantajları birinci ağızdan siz değerli üyelerimize duyurmak istedik. Bugün bize ev sahipliği yapan ve en yeni konuları bizlere aktaracak olan SGK İl Müdürümüz Aykut Aydın Bey ve ekibine sonsuz teşekkür eder şükranlarımı sunarım." dedi.

SGK İl Müdürü Aydın konuşmasında; "6111 sayılı yasa Cumhurbaşkanı'nın onaylaması ile yürürlüğe girerek iş dünyasına yeni nefes getirdi. Kronikleşmiş borçlar için çözüm olacaktır. İMF ile anlaşmamız olduğu dönemlerde eski borçların faizleri yapılandırılmaktaydı. Bu çıkan yeni yasa ile gecikme zammı ve faizlerde çok büyük ölçüde indirim sağlamaktadır." dedi.

SGK İl Müdür Yardımcısı Onat, Bulut ve Özden yaptığı sunumda; "Kamuoyunda Torba Kanunu olarak bilinen beş kısım ve 224 maddeden oluşan kanun tasarısının, prim alacaklarının yeniden yapılandırılması, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda ve diğer bazı sosyal güvenliğe ilişkin kanunlarda değişiklik yapılması ve çalışma hayatına/istihdama ilişkin hükümler teşvikler konuları kurumumuzu ilgilendirmektedir."

31 Aralık 2010 tarihine kadar tahakkuk etmiş borçların peşin ödenmesi halinde gecikme zammı silinecek, taksitli ödemek isteyenler için borcun son ödeme tarihinden 25.02.2011 tarihine kadar tefe/üfe oranı uygulanarak yapılandırılacak, 5510 sayılı kanundan yararlananlarda bu kanundan faydalanabileceklerdir. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için 6-9-12 ve 18 ay taksit imkanı bulunmaktadır. Kesinleşen idari para cezalarında (25.02.2011 tarihi itibariyle) peşin ödemede %50 oranında, kesinleşmemiş idari para cezasında %75 oranında indirim yapılacaktır.

31 Aralık 2015 tarihine kadar işe alınan 18 – 29 yaş arası Mesleki yeterlik belgesi sahipleri için kırk sekiz ay süreyle, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yükseköğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler için otuz altı ay süreyle,  belge ve niteliklere sahip olmayanlar için yirmi dört ay süreyle, belge sahibi olup Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ilave olarak altı ay süreyle, 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinde sayılan ve 82 nci maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe alındıkları tarihten itibaren İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.