info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genco Erkal Öğrencilerle Söyleşti

Genco Erkal Öğrencilerle Söyleşti

Tekirdağ Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ‘Genco Erkal Söyleşisi’  Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salon’da geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz'in de katıldığı söyleşide öğrencilere yaklaşık 1 saat konuşan ve sorularını yanıtlayan Ünlü Tiyatrocu Genco Erkal, “Tiyatronun özelleştirilmesi katliamdır. Tiyatrolarda bazı düzenlemeler olabilir, aksaklıklar giderilebilir ancak kapatmak olmaz” dedi.

Kendisi ve tiyatroya nasıl başladığıyla ilgili bilgiler veren Erkal, “Tyatroda yararlı olabileceğimi fark ettim. Psikoloji okudum. Ancak  ailemin bütün baskılarına rağmen bu sevdamdan vazgeçmedim, sevdiğim işi yapıyorum, bir kez daha dünyaya gelsem yine tiyatrocu olurum. Tiyatronun içinde olmak istiyorsanız siz e amatör de olsa tiyatro yapın” diye konuştu.

Tiyatronun insanları kaynaştırdığını hatırlatan Genco Erkal, “Tiyatro insana demokrasi  ve kültürü de öğretiyor. Ben oyunlarımda bugüne kadar düşünen, araştıran ve içinde bulunduğu durumu değerlendiren toplumlar yaratmak için çalıştım. Tiyatronun ayakta kalması için de sizlerin ve halkın tiyatroya ilgi göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Söyleşide bir konuşma yapan ve Genco Erkal’a katkılarından ve katılımından dolayı teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, “Belediye Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç;  sanata ve sanatçıya, üreten ve topluma değer katan insanlara daha fazla değer vermemiz gerektiğini her zaman ve her platformda vurgulamaktadır. Gerek eğitim faaliyetleri gerekse de bu tür söyleşiler başta olmak üzere kültürel ve sanatsal tüm etkinliklerle, üniversitemizle de işbirliği yaparak sanatçılarımızı halkımızla buluşturuyoruz. Belediye hizmetlerimiz, konservatuar ile gençlik merkezinin  kurulması, burada yapılan çalışmalar, toplumun tüm kesimlerine hizmet edecek semt evinin yapılıyor olması ve belediyemizin yoğun kültürel etkinliklerinin altında “Belediye Başkanlığımızın vizyonu ve Kararlılığı" bulunmaktadır. Bundan sonra da bu kararlılık devam edecektir. İnsan odaklı belediyecilik anlayışımız ve geleceğe yönelik yatırımlarımızla Tekirdağ Belediyesi olarak kentimize yakışır hizmetlere devam edeceğiz” dedi.