info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hacı Adayı Sayısı 72 den 55 e Düştü

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde İlçe Müftüsü Mahmut Emin, 24 Temmuz tarihinde çekilen kuralar sonucunda Çerkezköy den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının sayısı 72 den 55 e düşürüldüğünü bildirdi.

Bu yıl hac kontenjanında yapılan indirim sonucunda Türkiye genelinde 72 bin kişilik kontenjandan 14 bin 8 yüzünün kura ile bu yıl kutsal topraklara gidemeyeceği bildirilmişti. Bu kapsamda kuralar yeniden çekildi. Öncesinde gönüllü olarak bu yıl hakkından feragat ederek önümüzdeki yıl aynı şartlarda hacca gitmeyi kabul edenler belirlendi, daha sonrada kura çekildi. Gönüllü olarak Çerkezköy'den 9 kişinin bu yılki hakkından vazgeçtiğini belirten Müftü Mahmut Emin, yapılan kura çekimi sonucunda da, hacca gitmeyecek diğer 8 kişinin belirlendiğini kaydetti. Müftü Mahmut Emin, bu yıl toplam 17 hacı adayının daha önce hac kurasında çıkmasına rağmen, son kota uygulaması nedeniyle Çerkezköy'den kutsal topraklara gidemeyeceğini belirtti. Müftü Mahmut Emin, "Bu hacı adaylarımız aynı şartlarda önümüzdeki yıl kuraya girmeden kutsal topraklara gidebilecekler. Hakları kaybolmayacak" hatırlatmasını yaptı.
 
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, bu yıl Türkiye genelinde hac kontenjanında 14 bin 900 kişilik, kontenjan indirimine gidildiğini belirtti. Türkiye'nin 74 bin hac kontenjanı bulunduğunu hatırlatan Müftü Mahmut Emin, "14 bin 800 hacımız gönüllü olarak dilekçe verip 'Ben bu yıl hacca gitmek istemiyorum. Hakkım 2014 yılında kullanmak istiyorum' deseydi, kura çekmeye gerek kalmayacaktı. Ancak, bu kontenjanın tamamı gönüllülerle dolmadı. Çerkezköy'den 72 hacı adayımızdan 9 tanesi müracaat ederek, gönüllü olarak hakkından vazgeçti. Bunan ardından 24 Temmuz tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca çekilen kura sonucu 8 hacı adayı daha belirlendi. Böylece Çerkezköy'e düşen 17 düşük kontenjan için hacı adayları belirlenmiş oldu" diye konuştu.
 
15-19 Temmuz tarihleri arasında Çerkezköy Müftülüğü olarak müracaatları aldıklarını belirten Müftü Mahmut Emin, "Gönüllü vazgeçme ve kura çekme işlemleri sonucunda hacca bu yıl gidemeyecek hacı adaylarımıza ücretleri iade edilecek. Gelecek yıl aynı ücret ile gidecekler. Bu ayın 16'sına kadar ücretler geri ödenecek" diye konuştu. Bu yıl hac kontenjanı yüzde 20 azalma kaydedildiğini belirtti.
Müftü Mahmut Emin, Çerkezköy'den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan 55 hacı adayının 10 Eylül 2013'ten itibaren yola çıkacaklarını kaydetti. Müftü Emin, "İlk hac kafilemiz 10 Eylül'de Suudi Arabistan'a gidecek" dedi.