info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halk Otobüsleri Personeline Eğitim Verildi

Çorlu Belediyesi nin 19 Mayıs 2011 tarihinde hizmete sunduğu halk otobüslerinin çalışmaları değerlendirildi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen eğitim çalışmasına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Halk Otobüsleri İdari Sorumlusu Hakan Özkök, İsuzu Çorlu Yetkili Servisi Osman Balkabağı, 1 genel sorumlu, 3 vardiya amiri, 174 şoför ve yüklenici firmanın diğer personeli hazır bulundu.

Sabah ve akşam vardiyalarında görevli şoförlerle ayrı ayrı yapılan toplantıda konuşma yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, "Öncelikle hepinizin yeni yılını kutluyorum. Halk Otobüslerimiz hizmete gireli 8 ay oldu. Bu süre içerisinde yapılanları değerlendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Otobüslerimizde görev yapan bütün şoförlerimiz belediyeyi temsil etmektedir. Halkımıza sunduğumuz toplu taşıma hizmetlerinde onlara önemli görevler düşüyor. Bütün çalışma arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum," dedi.

Daha sonra Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör söz aldı. Çorlu halkının, yeni halk otobüslerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Hasan Güngör, yolcu sayısının her geçen gün arttığını hatırlattı. Gerek şehir trafiğinde yapılan sürüşün, gerekse şoförlerin yolcularla olan münasebetlerinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Güngör, şoförlerin de istek ve önerilerini dikkate alacaklarını söyledi.

Daha sonra Ulaşım Hizmetleri'nde görev yapan Mühendis Serkan İzgi, halk otobüslerinin hizmete girmesinden meydana gelen aksaklıkları, getirilen çözüm önerilerini ve vatandaşların önerilerini anlattı. Yolculardan gelen şikâyetler ayrı ayrı değerlendirildi. Yolcu indirme-bindirme, durağa yaklaşma, duraktan ayrılma ve hız konuları ele alındı. Engelli vatandaşların şehir içi ulaşım hizmetinden daha rahat faydalanması için yapılması gereken çalışmalar anlatıldı. Ayrıca şoförler kılık-kıyafet ve görünümlerine önem vermeleri, dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmaları, şehir içi hız limitlerine uymaları, ani hız veya yavaşlamayla yolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları, otobüslere inen ve binen yolculara dikkat etmeleri konusunda uyarıldı.

Halk Otobüslerinin periyodik bakımlarını yapan İsuzu Çorlu Yetkili Servisi Görevlisi Osman Balkabağı, araçların bakım çalışmaları esnasında tespit ettiği sorunlar hakkında bilgi verdi. Araçların daha düzgün ve verimli kullanabilmesi amacıyla şoförlere önerilerde bulundu. Ayrıca şoförlerin abs, asr sistemlerinin nasıl çalıştığı konusunda bilgiler verdi. Şoförlerin ıslak ve kaygan zeminde dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı. Bununla birlikte şoförlere mesai başlangıcında ve bitiminde araçlarda yapmaları gereken kontroller hatırlatıldı.

Halk otobüslerinde görevli şoförler ise istek ve önerilerini anlattılar. Toplantıların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör ve halk otobüsleri personeli toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.