info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halkla İlişkiler Ve Sosyal Medya Eğitimi Tekirdağ da Gerçekleşti

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT ve Basın ilan Kurumu Tekirdağ Şubesi işbirliğinde düzenlenen Halkla İlişkiler ve Sosyal Medya konulu eğitim programı Tekirdağ Ramada Otel de gerçekleştirildi.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT ve Basın ilan Kurumu Tekirdağ Şubesi işbirliğinde düzenlenen ‘‘Halkla İlişkiler ve Sosyal Medya’’  konulu eğitim programı Tekirdağ Ramada Otel’de gerçekleştirildi.
 
Toplantının takdim konuşmasını Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz yaparken konuşmasında; “20 Belediye ile kurulan Trakyakent Belediyeler Birliği’nin şu anda 72 Üye Belediyesi ile güçlü bir şekilde hizmet vermektedir. 2009 yılından başlayarak görevde bulunduğumuz süre içerisinde Birlik Başkanımızın vizyonu, Encümen Üyesi Belediye Başkanlarımızın misyonu ve tüm Birlik Üyelerimizin desteği ile güzel bir birliktelik yakaladık ve geride bıraktığımız sürede yoğun bir hizmet dönemi gerçekleştirdik. Siyaset üstü hizmet atılımı olarak gördüğümüz bu çalışma programımızda eğitim çalışmalarımız, ulusal ve uluslararası ilişkilerimiz üst düzey biçimde ilerliyor. Toplantıya katılan Belediye Başkanlarıma, Birliğimizin Üye Belediye Başkan yardımcılarına, belediye yetkilileri ile Basın İlan Kurumu yetkililerine ve personellerimize toplantıda hazır bulundukları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
Başkan Dalgıç; Birliğin Vizyonunu Genişleten Önemli Çalışmalar Yaptık
Toplantının açılış konuşmasını Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Adem Dalgıç gerçekleştirdi. Başkan Dalgıç konuşmasında; “Trakyakent ve Basın İlan Kurumu olarak çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Trakyakent Belediyeler Birliği’ni 2009 yılında yapılan meclis toplantısı ile devraldık. Ancak o dönemde devam eden yada planlanmış olan bir tek proje bile devralmadık. Geriye dönüp baktığımızda 2000 yılında çok güzel amaçlarla kurulan birliğimizin daha sonraki dönemlerinde durma aşamasına geldiğini ve proje üretilmediğini görebiliyoruz. Biz göreve geldiğimiz zaman çok iyi çalışmalar yapacağımızı, Birliğin vizyonunu genişletecek önemli çalışmalar yapacağımızı biliyorduk. Encümen üyelerimiz ile sabırla, ahenk içinde çalışarak Birliği uluslararası veya ulusal her toplantıya davet edilir duruma getirdik. Birçok önemli kuruluş işbirliği yapmamız konusunda davetler göndermeye devam ediyor. Encümen toplantılarımız her ay düzenli bir şekilde Encümen Üyesi Belediyelerimiz ev sahipliğinde veya Birlik merkezimizde gerçekleştirdik ve yakın çevredeki Belediye Başkanlarımızı toplantılarımıza davet ettik. Çalışmalarımızı eğitimlerle süsledik ve her ay değişik bir Üye Belediyelerimiz ev sahipliğinde eğitim toplantıları yaparak personellerimizi bilinçlendirme yoluna gittik. Trakyakent olarak çalışmalarımızın tamamında Türkiye’nin saygın kuruluşlarıyla temas halinde olduk. Şimdi de bu kuruluşlardan biri olan Basın İlan Kurumu ile çalışma yapıyoruz. Yoğun bir gündem içerisinde çalışıyoruz. Toplantının düzenlenmesi adına verdiği destek için Basın İlan Kurumu yetkililerine teşekkür ediyorum, değerli hocamıza hoşgeldiniz diyorum ve burada bulunan Belediye Başkanlarıma, Belediye Başkan Yardımcılarına, yetkili personellerimize ve değerli basın mensuplarına başarılı bir eğitim toplantısı geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Eğitim programında Tekirdağ Basın İlan Kurumu şube müdürü Mustafa Canbey BİK’in tarihsel gelişimini anlatan bir sunum yaptı. Canbey sunumunda gazetelerin gelişmesi için nasıl bir yöntem uygulandığı 30 Mart 2014 tarihinden sonra Tekirdağ Büyükşehir olması vesilesiyle artık Tekirdağ ilinde yer alan tüm belediyelerin ilan çalışmalarını 195 sayılı kanun gereği kendileri aracılığıyla yapacaklarını belirtti.
 
Güçlü medyanın yöresine daha faydalı olabileceğini anlatan Mustafa Canbey bugünkü toplantı vesilesiyle belediye başkanlarıyla medya mensuplarının bu eğitim çalışmasında bir araya gelmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Eğitim programına, Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz,  Trakyakent Encümen Üyeleri Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Ahmetbey Belediye Başkanı  Ünal Kaymaz, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı ve Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Serhat Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Kültür Müdür Yardımcısı Naşit Oksar, Ulusal Haber Ajanları olan AA, DHA ve İHA temsilcileri, Trakyakent Üye Belediyelerinin Basın ve Halkla İlişkiler birimi çalışanları ve çok sayıda Tekirdağlı medya mensubu katıldı.
 
Programda konuşmacı olarak yer alan Yrd. Doç. Dr. Gülay Öztürk, belediye basın halkla ilişkiler bölümünün çalışmaları hakkında geniş çaplı aktarımlarda bulundu. Günümüzde medyanın durumu sosyal medyanın önemi, belediyecilikte medyanın halkla ilişkilerin önemi, belediye başkanının halkla iç içe kırmadan, üzmeden, bıkmadan yaptıkları işleri anlatmaları gerektiğini örneklendirerek çeşitli bilgileri katılımcılarla paylaştı.
 
Yrd. Doç Dr. Gülay Öztürk, Dijital teknolojilerin gelişimi ile birlikte sosyal medyaya verilen önem arttığı, bu nedenle özel ve kamu sektörlerin sosyal ağlara yönelimi kaçınılmaz olduğu, ideal demokrasi anlayışının  içinde yer alan şeffaflık, katılım, hesap verebilirlik, dürüstlük gibi temel ilkelerin sosyal ağlar aracılığıyla kendini perçinleme avantajını yaratmasının, yerel yönetimlerin göz önünde tutması gereken bir durum olarak görülmektedir. Süreç içerisinde e-Belediyecilik, e-Katılım  yapılarının görüldüğü yerel yönetimlerde vatandaşa daha yakın olabilme, "halkın belediyesi" olma anlayışının sosyal ağların doğru ve stratejik kullanılması ile yerel yönetim yapısını güçlendirmesi kaçınılmaz olduğunu belirtti.