info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayata Dönüş Operasyonu, Tekirdağ F Tipi Cezaevi Önünde Protesto Edildi

İstanbul ve Diyarbakır dan gelen Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, Tekirdağ F Tipi Cezaevi önünde eylem yaptı.

İstanbul ve Diyarbakır'dan gelen Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri, Tekirdağ F Tipi Cezaevi önünde eylem yaptı. Cezaevlerinde bulunan yakınları için özgürlük ve hak isteyen yaklaşık yüz kişilik grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Tutuklu Ailelileriyle Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Lütfiye Gürbüz, 'Hayata Dönüş Operasyonu' adı altında yapılan, otuz kişinin hayatını kaybettiği katliamı protesto etmek amacıyla Tekirdağ Cezaevi önüne geldiklerini söyledi.

Gürbüz, "19 Aralık 2010'da hala ülkemizde cezaevlerinde hak ihlalleri, tecrit, katliamlar, sistematik bir şekilde devam ettirilmektedir. Hayata dönüş operasyonu olarak tanımlanan cezaevi katliamında 20 cezaevine eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, 30 devrimci tutsak ve 2 güvenlik görevlisi katledilmiş, onlarca tutuklu yaralanmıştır. Dönemin hükümeti, adalet bakanı, ölüm hücreleri olan F tipi hücrelerini "beş yıldızlı" otel olarak kamuoyuna yansıtmıştır." şeklinde konuştu.

Hayata dönüş operasyonunda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, konuşmaların ardından sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.