info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Helal Olsun Bu Muhtarlara

Çorlu da bulunan Zafer Mahallesi, Alipaşa Mahallesi ve Rumeli Mahallesi muhtarları mahallelerinde bulunan fakirleri Ramazan ayında giydiriyor.

 

Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlar giymediği ya da kendilerine küçük geldiği elbiseleri çöpe atmayıp muhtarlığa getiriyor. Fakirler için ayrılmış olan giysi kutusuna elbiseleri bırakıyorlar. Mahallede bulunan fakir yardıma muhtaç kişiler de muhtarlığa gelip bu elbiseleri alabiliyor.
 
Mahalle arası giysi dayanışmasının bu safhaya gelmesinde Alipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek, Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arıcan ve Rumeli Mahallesi Muhtarı Hamdi Dalın’nın büyük bir katkısı var. Bu fikir üç muhtarın aralarında toplantı yapmasıyla ortaya çıktı, fakir ailelere ne gibi yardımımız olur diye düşünürken akıllarına bu fikrin geldiğini söylediler.
 
Alipaşa Mahalle Muhtarı İsmail Tezyürek, “Mahallede insanların kullanmadıkları, giymedikleri giysiler muhtarlığımızda toplanıyor ve ihtiyaç sahiplerine veriliyor, bu ihtiyaç sahipleri telefonla aranarak veyahut kapılarına gidilerek bilgilendiriliyor, o küçük çocukların aldıkları kıyafetler sonrasında gözlerindeki mutluluğu görmek anlatılmayacak bir güzellik” dedi.
 
Yapılan bu güzel giysi yardımı mahalle halkı tarafından büyük beğeni topluyor, güzelim kıyafetler çöpe atılacağına ihtiyacı olan vatandaşlara veriliyor.
 
Mahalle sakinleri, “Yapılan bu güzel hareket umarız Çorluda bulunan diğer mahalle muhtarlıklarına da örnek olur, gerçekten mahalle muhtarlarımızla ne kadar gurur suysak azdır” dediler.