info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hem Kasap Hem Köfteci

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde bir kasap, dükkanına koyduğu kömür mangalıyla yaptığı köfteleri pişirerek satmaya başladı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bir kasap, dükkanına koyduğu kömür mangalıyla yaptığı köfteleri pişirerek satmaya başladı.
 
İlçenin sebze pazarındaki iş yerindeki kasap dükkanında 17 yıldan bu yana işletmecilik yapan Aşkın Açıl, Hayrabolu'da böyle bir uygulama yapan ilk kasap oldu. Yaz mevsiminde bahçeyi de hizmete açmayı planladıklarını ifade eden Açıl, "Yaptığımız iş önceleri yadırgandı ama şimdi alışan müşterilerim özellikle köfte ve et yemek için dükkanımıza geliyorlar" dedi.
 
Kasap dükkanını kardeşi Bülent Açıl ile birlikte 17 yıldan bu yana işlettiklerini ifade eden Açıl, "Hayvan alım ve satım işlerinin yanı sıra dükkanımızda köfte, pirzola, bonfile, şiş, her çeşit tavuk etini işleyerek satışlarını yapıyoruz. Bundan 7 ay önce verdiğimiz bir kararla iş yerimizin bir bölümüne kömür mangalı koyarak yaptığımız çeşitleri pişirerek müşterilerimize satmaya başladık. Önceleri yadırgandı ama şimdi alışan müşterilerim özellikle köfte ve et yemek için dükkanımıza geliyorlar. Hayrabolu'da böyle bir uygulama yapan ilk kasabız. Yaz mevsiminde ise bahçemizi de hizmete sokmayı planlıyoruz" dedi.
 
Açıl, bazı müşterilerin koku dolayısıyla evlerinde et pişirmek istemediklerini, bu nedenle müşterilerinin siparişlerini pişirdiklerini, ev hanımlarının bundan çok memnun olduklarını belirtti.
 
Açıl, iş yerinde satışını yaptıkları ürünlerin fiyatlarında bir değişiklik olmadığını köftenin kilogramını 26,00 TL, sucuğun kilogramını 30 TL'den sattıklarını pişirme talebinde bulunan müşterilerinden ise cüzi bir pişirme ücreti aldıklarını kaydetti.