info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Her şey planlı olmalı

CHP Tekirdağ Belediye Meclis üyesi ve Encümen üyesi Ercan Kısa Armoni FM de siyaset ve iş dünyasına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

CHP Tekirdağ Belediye Meclis üyesi ve Encümen üyesi Ercan Kısa Armoni FM de siyaset ve iş dünyasına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Kısa, Askerlik görevimin ardından CHP ye kayıt oldum ve yaklaşık 10 yıldır partinin içinde faal olarak görev yapıyorum dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Belediye Meclis üyesi Ercan Kısa siyasetteki yerini ve iş dünyasındaki başarılı çalışmalarının anahtarını Armoni FM de Özkan Dikmen e anlattı. Ercan Kısa, geçtiğimiz dönem belediye meclis üyeliğinden istifa edin milletvekili aday adayı olmasını da o dönem düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine bağladı. Kısa, O kadar insan bir araya geldi. Artık herkesin sorumluluk almasını ve taşın altına elini koymasını insanlar meydanlarda çığlıklarla söyledi. Gençlerinde bu görevi yapabileceğini ıspatlamak adına böyle bir cesaret gösterdik. Bir anlamda açılım yaptık dedi.

Kısa siyaset tecrübe ile doğru orantılı olduğunu ve siyasette olanların bilgi birikiminden mutlaka yararlanılması gerektiğini vurguladı.

KRİZ BİZİ DE ETKİLEDİ

Ekonomik krizin herkesi olduğu gibi kendisini de etkilediğine değinen Ercan Kısa, Harita Mühendisi olarak mesleklerinin bir avantajı olduğunu belirtti. Kısa, Krizden en son etkilenen meslek ve krizden çıkıldığında da ilk önce harekete geçen meslek bizimki. Burada mesleğimizin avantajı ile sağlanan kolaylıklardan faydalanmak gerek. Bizim en çok yaşadığımız sorun finansman sorunu oldu. Daha önce kazandıklarımızı kriz dönemlerinde kullanarak bu krizleri atlatmaya çalışıyoruz dedi.

Gençlerin üniversite tercihlerinde mesleklerini iyi seçmeleri gerektiğini söyleyen Ercan Kısa, Bizim okuduğumuz dönemde Türkiye de 5 fakültede harita ve kadastro mühendisliği vardı. Yeni açılan üniversitelerle birlikte harita mühendisliği bölümü açıldı. Sayı arttıkça kalite de düşüyor. Yeni mezun olacak arkadaşlar daha sıkıntılı iş bulmasına ve iş kurmasına neden olacak. Hangi mesleği yaparsanız yapın, mutlaka mesleğinizi sevmeniz gerekiyor diye konuştu.

MUHALEFET DAHA KOLAY

Tekirdağ Belediye Meclis Üyeli Ercan Kısa, önceki dönem muhalefette olduklarına dikkat çekerek bu dönemde sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çekti. Ercan Kısa, Belediye meclis üyesi olarak inanın muhalefette olmak daha kolay. Ama bu demek değildir ki biz muhalefeti seviyoruz. Öncelikle aldığımız sorumluluğun farkındayız ve ona göre çalışıyoruz. Önceki dönem bazı hizmetler yapılmaya çalışıldı. Ama Tekirdağ ın sorunu bir çığ büyüklüğünde duruyor dedi.

Belediye Encümen Üyesi Ercan Kısa sözlerini şöyle sürdürdü;

Eskişehir belediyesi örneği önümüzde duruyor. Dolayısıyla hizmet için iktidar partisinin belediyesi olmasına gerek yok. Bakın Edirne, Çanakkale örnekleri de var. Aslında tespit edilen eksikliklerin yönetim değişsede üzerine gidilmeli. Bence en önemlisi önceki yönetimin proje üretememesi oldu. Kent için yeni alternatif alanlar olması gerekiyor. Ama önce yaşanılan yeri iyice derleyip toparlamak gerekiyor. Çevre yolu Karayollarına tamamen geçtikten sonra sahil bandından geçen karayolu belediyemize devir edilecek. Bu yolla birlikte kent içi trafik sorununu da daha kolay çözmüş olacağız.

Tekirdağ Belediyesinin artık hizmetlere başlaması gerektiğini söyleyen Özkan Dikmen in bu sorusu üzerine devam eden Ercan Kısa, Yönetime gelir gelmez ilk karşılaştığımız sıkındı, çevre yolu, Hayrabolu kavşağı, mezarlık ve Sahil kanalizasyon geçişidir. Yapılan çevre yolları ile birlikte yan yol sıkıntısı olmuştu şimdi onlarda başladı. Özellikle mezarlık konusunda sıkıntı olmadan nakil yapıldı. Bu konuda belediye başkan yardımcısı Haldun Güler konuyu çok iyi organize etti. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bizim bir farkımız var. Bu da önce yasal düzenleme yapılacak, yerin problemi çözülecek, proje çizilecek, sonra ihalesi yapılacak. Bizim en büyük iddiamız bu diye konuştu.

Belediyede görev almanın özel hayatı bitirdiğine dikkat çeken Ercan Kısa, Şu anda belediyede siyaseten görev alan her arkadaş özveri ile görevlerini yerine getiriyorlar. Şu anda milletvekilliği için aday olmayı düşünmüyorum. Ancak milletvekilliğinde hakkaniyet adına tek yol ön seçim olmalı. Vekillik düşünen herkes aday olabilir.