info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hükümlüler İşçi Gibi Çalışıyor

Cezaevi Fabrika, Hükümlüler İşçi Gibi Çalışıyor

Muratlı Açık Cezaevi ne kurulan tekstil atölyesinde sigortalı ve maaşlı olarak çalışan hükümlüler, cezaevine yılda 27 bin TL lik gelir sağlıyor.

Cezaevi Müdürü Zeki Yıldırım, hükümlüleri sosyal hayata hazırlamak için çeşitli mesleki kurslar düzenlediklerini söyledi.

Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Muratlı Açık Cezaevi ndeki hükümlüler için açılan Konfeksiyon Makinelerini Kullanım kursuna bu yıl 59 hükümlünün katıldığını bildiren Yıldırım, başarılı olan 44 hükümlüye sertifika verildiğini ifade etti.

Yıldırım, bu güne kadar bu kurstan 87 hükümlünün belge almaya hak kazandığını, halen 13 hükümlünün kursa devam ettiğini belirtti.

Hükümlülerin üretime katkı sağlamaları amacıyla Zorlu Tekstil ile anlaşma yaparak cezaevinin bir bölümünü atölyeye çevirdiklerini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Atölyemiz 2007 yılının Nisan ayında üretime başladı. 32 hükümlünün çalıştığı atölyede, nevresim takımı ve bez torba dikiliyor. Fabrika sistemindeki gibi haftada 5 gün, günde 8 saat çalışan hükümlülerimizin sigortaları ödeniyor ve parça başına maaş alıyorlar. Geçen yıl yaptığımız üretimlerden net olarak 27 bin TL kar ettik. Bu seneki net karımız ise Ağustos ayı itibariyle 25 bin TL dir."

-İŞİ BÜYÜTÜYORLAR

Muratlı Açık Cezaevi Müdürü Yıldırım, kullandıkları atölyenin küçük geldiğini, bu nedenle cezaevinin bahçesine 602 metrekarelik yeni bir atölye inşa edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burası faaliyete geçtiğinde, 100 hükümlümüz çalışarak para kazanacaklar. Şimdiki atölyemizde tam kapasite çalıştığımızda günde 600 takım nevresim dikiliyor. Ayda da ortalama da 13 bin 500 takım nevresim takımı üretmiş oluyoruz. Ayrıca hükümlülerimiz günde 5 bin adet bez torba, 6 bin adet de yastık dikiyorlar. Yeni atölyemizde çalışacak hükümlü sayısının artmasıyla üretimimiz de en az iki kata çıkacak."