info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hüseyin Gülerce: Birbirimizi İnsan Olduğumuz İçin Sevmeliyiz

Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, Kur an-ı Kerim de Allah yemin ederken Müslüman üzerine değil insan üzerine yemin ediyor. Yaratılmışların en değerlisi ve efendisi insandır. Birbirimizi insan olarak, yaratandan ötürü sevmeliyiz. dedi.

Tekirdağ Tanıtım Kültür ve Tanıtma Vakfı nın, Çorlu Shiva Restoranda düzenlemiş olduğu iftara katılan Hüseyin Gülerce, insanların birbirini sevmesi halinde bütün problemlerin hallolacağını belirtti. Gülerce, Makul insanların çoğunlukta olduğu bu ülkede samimi ve vicdanlı herkesin bu ülkede kavga edecek bir şey yok biz neden kavga ediyoruz dediklerini biliyorum. diye konuştu.

İnsanların huzur içinde yaşayabilmesi için bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten Gülerce; insanların birbirinin kusur ve günahlarını araştırmaması, insafsızca birbirini suçlamaması ve birbiri hakkında suizan ile değil hüsnü zan ile muamelede bulunması gerektiğini belirtti.

Gülerce, gündemde olan anayasa referandumuna da işaret ederek, evet demek ne kadar demokratik bir hak ise hayır demenin de aynı şekilde demokratik bir hak olduğunu kaydetti. Hiç kimsenin tercihinden dolayı kınanmaması gerektiğini belirten Gülerce, Demokrasiyi hazmedebilirsek, herkes için demokrasi diyebilirsek mesafe alabiliriz. şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanifi Avcı ının kitabı hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Gülerce, Hanifi müdüre yakışmadı demekle yetindi.

İftar programına Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, aileleri, vakıf mütevelli heyeti ve davetliler katıldı. 400 kadar davetlinin katıldığı iftar yemeğine davetli olmasına rağmen Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç programının yoğun olmasından dolayı katılamadı.

Program, Süleyman Erkişi nin ilahi dinletisi ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Vakıf Müdürü Mesut Kılıç, vakfın ne anlama geldiğinden bahsetti. Kılıç, vakfın, insanın mallarını ve ekonomik değerlerini insanlığın faydasına hayır ve hasenat için ebedi olarak tahsis etmesi olduğunu, vakıfların dini, medeni ve sosyal amaçlı hizmet veren hayır kurumu olduğunu belirtti. Program, Hüseyin Gülerce nin konuşması ile son buldu.