info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstavrit Kovalayan Balıkçılar Tekirdağ’a Geldi

Eylülde vira Bismillah diyerek sezonu açan balıkçılar, Tekirdağ limanlarında istavrit avına çıktı.

Eylülde "vira Bismillah" diyerek sezonu açan balıkçılar, Tekirdağ limanlarında istavrit avına çıktı.
 
Gırgır tekneleriyle Tekirdağ limanlarına gelen balıkçılar, akının yoğun olduğu bölgelerde avlanmaya çalışıyor.
 
Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  İstanbul'dan gelen gırgır teknelerinin balık akımını takip ettiğini söyledi.
 
İstavrit akımının Tekirdağ önlerinde olduğunu, bu nedenle gırgırların da limanlarına geldiğini belirten Coşkunçay, şöyle konuştu:
 
"İstanbul'dan gelen gırgır tekneleri, istavrit akımını takip ederek Tekirdağ limanlarına geldi. Bu gırgırların Tekirdağ'da avlanmaları hiçbir sorun teşkil etmiyor. Bu çaptaki gırgırların Türkiye'deki tüm karasularında avlanmak için yetkileri var. G sınıfındaki gırgırlar, olumsuz hava koşullarından çok fazla etkilenmiyor. O nedenle bu çaptaki gırgırlar balık akımlarını rahatlıkla takip etme imkanına sahipler. Balık akımı buradan Şarköy ve Gelibolu açıklarına doğru hareket edecektir. Gırgırlar da bu balık akımını Türk karasularını terk edene kadar takip edecek." 
 
Coşkunçay, gırgırların av sezonunun 15 Nisan'a kadar devam edeceğini vurguladı.
 
-"Bir haftadır balığın peşindeyiz"
 
İstanbullu tekne sahibi Yakup Aslan da balığın Karadeniz'den Marmara'ya geçtiğini ve şu anda Tekirdağ önlerinde olduğunu, bu nedenle balıkçıların kente geldiğini söyledi.
 
Gırgır teknelerinde 20-30 arasındaki işçilerle çalıştıklarını ve bu mevsim balığın azlığından dolayı ciddi sıkıntı çektiklerini belirten Aslan, "İstavrit tutuyoruz. İstavritten başka bir şey de yok zaten. Buradan Kumbağ'a kadar olan limanlarda gündüzleri bekleyip gece avlanıyoruz" diye konuştu.
 
Bir haftadır balığın peşinde olduklarını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:  
 
"Gündüz balık olmuyor. Masraflar ağır ve mazot fiyatları yüksek. En azından masraflarımızı çıkartmak istiyoruz. Balık sezonunun da son demlerini yaşıyoruz. Yani balığın peşinden buralara kadar geldik. Bir haftadır bu balığın peşindeyiz. Başka bir yerde balık olursa oraya da gideriz. Balık nerede biz orada. İnşallah biraz daha devam eder de bizde ekmeğimizi kazanırız" 
 
Diğer gırgır sahipleri de şu anda istavrit ve çinekop avladıklarını belirtti.  
 
Tekirdağlı balıkçılar da gırgır tekneleri yüzünden işlerinin sekteye uğradığını kaydetti.