info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşveren ve İşsizlere "İşbaşı nda Destek"

İşveren ve İşsizlere "İşbaşı nda Destek"

İŞKUR, işsizlikle mücadelede yeni bir çalışma başlattı. “İşbaşı Eğitim Programları”nın kapsamını genişletildi. Yeni düzenlemeyle en az 2 çalışanı bulunan işyerleri de işbaşı eğitim programlarından yararlanabileceklerdir. İşsizlerin teorik eğitimden ziyade pratiğe dönük uygulamalarla meslek sahibi olmaları ve bu yolla mesleki tecrübe kazanmaları amacıyla İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programları düzenlenmektedir.

İşbaşı eğitim programları sayesinde hem işsizlerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması ve mesleki tecrübe kazanmalarının sağlanması hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacının kaynağında karşılanması hedeflenmektedir. İşbaşı Eğitim Programları haftalık en fazla 45 saat, toplam ise 6 aya kadar düzenlenebilecektir. Program süresince katılımcılara; katıldığı her bir fiili gün için 25 TL kursiyer zaruri gideri ödenecektir. Bunun yanı sıra, Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacak.

Bu programlardan yararlanabilmek için;
1-Kişinin İŞKUR’ a kayıtlı bir işsiz olması,
2-Öğrenci olmaması,
3-18 yaşını tamamlamış olması,
4-İşverenin 1. dereceden yakını olmaması,
gerekmektedir.

Ayrıca; katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 3 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması gerekmektedir. İşbaşı eğitim programlarından, en az 2 eleman istihdam eden işyerleri yararlanabilecektir.

2 - 10 işçi çalıştıran işyerlerinde 1 katılımcı işbaşı eğitim görebilecek. 10 + İstihdamlı işyerlerinde ise işçi sayısının 1/10 u (10’da biri) kadar katılımcı, işbaşı eğitim programından yararlanabilecektir.

İşyerleri, katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları aracılığıyla işyerinde fiilen sağlamak zorunda olacak.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.