info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya Romanlar Gününde Tüm Partilere Seslendi

1650 Günde Bir Değil Her Gün Hatırlayın

İYİ Parti Tekirdağ il başkanı Sertaç Alkaya ve yönetimi, Dünya Romanlar haftası münasebetiyle Muratlı Turan mahallesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette siyasi partilerden Tekirdağ Büyükşehir başkanlarına, mevcut idarelerden siyasilere, yatırımcılara sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Alkaya’yı karşılayıp ev sahipliği yapan başkan Çağlar Yeltekin, “iki yıl önce Sertaç başkanım bir proje önerdi. Bu projesini de seçim zamanı gelirsem siyaset yapmış olurum diyerek seçim harici bu önemli günümüzde gelerek açıklamayı uygun gördü. Ben de kendisine siyaset zamanı gelip gidenin çok olduğunu, uygun bir günde ziyaretimize gelmesini rica ettim. Başkanımız da bizi kırmadı, davetimize icabet etti” Dedi. Başkan Alkaya da bu davetten memnun olduğunu söyledi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu projeyi aslında siyasiler seçimden seçime geldiklerinde anlatırlar. Seçimden seçime anlatınca vaat vermiş olur, yalan söylerler. Ben siyasetçiyim. Seçim günü geldiğimde size bir şey söyleyip vaatte bulunuyorsam, bilin ki yalan söylüyorumdur. Çünkü oyunuza talip olacağım içindir. Size yılda bir gün tahsis etmişler. Siyasiler de size 1.650 günde sadece bir gün tahsis ediyorlar da seçimin olduğu son akşamdır. Seçim günü siz onlar için bir anda en değerli insan oluyorsunuz. Ondan sonra kimse kimseyi görmüyor, tanımıyor. Ben 20 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Tekirdağ’da Aydoğdu mahallesinin altındaki Akçeşme mahallesinde oturuyorum. Oradakilerle iç içe yaşıyorum. Bu nedenle ben durumun ne olduğunu, ne olacağını, ne yapılması gerektiğini de bilirim.

Akşam Aydoğdu mahallesindeydim, beni bağırlarına bastılar. Çağlar ile biz bu projeyi seçimden önce yapmamız gerektiğini konuştuk. Seçimden seçime çantayla gelirler, her evin bir haftalık ihtiyacını görürler. Ondan sonra 1.650 gün kimse gelmez.1.650 gün kimse kimseyi tanımaz, bir gün geldiği zaman,8 Nisan Romanlar günü değil seçim günü sizi tanırlar. En kıymetli kardeşleri olursunuz. Seçim bittikten sonra kimse kimseyi tanımaz. Elimizde bir şey yok ben sadece milletvekiliyim diyemezsiniz. Yok, öyle bir şey. Türkiye’nin ikinci adamı Tekirdağlı, istese her şeyi yapar. CHP’NİN ikinci adamı Tekirdağlı, istese her şeyi yapar. Niye istemiyorlar ben bunu anlamıyorum. Burada anlatmak istediğimiz tek şey, Çağlar kardeşimle bir proje için yola çıkmaktır. Bir gün hatırlanan değil,365 gün Dünya’ya mal satan bir mahallemiz olsun diye çaba gösterelim istedik.

Bunu nasıl yapacaksınız?

Tekirdağlı Roman vatandaşların iki tane çok önemli özelliği vardır.

Birincisi Trakyalı Romanın en maharetli mesleği sepetçiliktir. Sepeti kamyona bağla, kamyonu çeker kopmaz. İkincisi de sanatkârdır, müzisyenliktir. Sepeti Karamürsel’e kaptırmışız, müzisyenlikte ise bir sürü sanatçı var arkasında bir tane Trakyalı müzisyenim yok. Düne kadar fabrikaların hammaliye işini biz yapıyorduk, şimdi taşeronların dışarıdan getirdiği kişiler yapıyor. Bu sepetçilik olayını geliştirelim. Gelelim bunun fabrikasını kuralım. Çocuklarımızı bu kültürle yetiştirip okutalım. Çağlar çok güzel bir fikir söyledi, şemsiye yapalım dedi. Bu şemsiyeleri ne yapacağız? Kadir Albayrak’a satsak almaz Çünkü sevmiyor. Adamın ihtiyacı yok, camiden dışarı çıkmıyor. Biz bu şemsiyeleri Antalya’ya, Mersin’e, Bodrum’a Kıbrıs’a, Atina’ya satacağız. Sen yapacaksın, işletmen satacak, sadakaya ihtiyacın olmayacak. Çünkü imalatını sen yapacaksın. Adam tatil beldesinde kumsalda yatarken, Turan mahallesi şemsiyelerinin altında senin markanı okuyacak, amblemini görecek. Çünkü Türkiye’de hasır şemsiyeyi tek sen yapıyor olacaksın. Bu işi senin kadar yetenekli yapan yok. Bunun için destek şart. Bu destekte siyasilerden olur. Sepeti Turan, Aydoğdu mahallesi üretsin, Şarköy, Malkara eğlence sektörünü yönetsin, buraya gelen ticaretçiler senden şemsiye alsın Şarköy’de, Malkara’da eğlensin. Sen ticaretten onlar eğlence sektöründen kazansın. Bu vaat değil. Alt tarafı bir bina dikip işletmeyi kuracaksın. Pazarı siyasiler oluşturacak. Sahil belediyelerinin hepsi ittifak belediyelerinin. Üretimini siz yapın, pazarlamasını onlar yapsın zaman 1.650 günde bir defa gelen siyasetçi, senin kapından ayrılmayacak. Çünkü işletmeci olacaksın. Bak az önce Ak Parti geldi, gündüz Nebi geldi, akşam Kaymakam hatırladı seni, yarın seni kim hatırlayacak? Kimse hatırlamayacak. Benim sizden beklentim veya çıkarım yok. Siyaseten oy verirsiniz, vermezsiniz. Geçmişte herkes bir siyasi partiye oy verdi. Ak Partiye, CHP’YE, MHP’YE oy verdiniz. Geçmişte ben de bir siyasi partiye oy verdim. Âmâ artık bunlar bu işi yapamıyorlar. Devlet yönetme iradelerini kaybettiler. Artık bırak zenginini, fakiriyle uğraşmıyorlar. Aydoğdu’nun Turan mahallesinin yolunu bilmiyorlar. Bu benim ağırıma gitmeye başladı. Ben bu sistemi kuracağım, Roman kardeşlerimle Dünya markası oluşturacağım” Dedi.

Proje toplantısı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin