info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaçan Kız Çocukları Yuvaya Geri Getirildi

Tekirdağ Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası ndan kaçan ve yaşları 13-16 arasında değişen sekiz kız çocuğu bulunarak yuvaya geri getirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selma Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yuvada kalan sekiz kız çocuğunun akşam saatlerinde yurdun arka penceresinden kaçtıklarını, çok geçmeden emniyet güçleri tarafından Muratlı ilçesinde yakalanarak geri getirildiklerini söyledi.
 
Akarsu, Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda kalan ve savcılık talimatıyla koruma altına alınan 13-16 yaş grubu sekiz kız çocuğunun ailelerinin yanına gitmek üzere kaçtığının belirlendiğini bildirdi.
 
Akarsu, yuvadan kaçan S.T, A.T, B.K, K.K, A.Y, S.E, A.Ö ve E.Y için jandarma ve emniyet güçlerine bilgi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Hepsi bulundu ve buradalar. Valimiz burada ve onlarla görüştü. Çocuklar, bir heyecan yaşamak için izinsiz ayrılmak istemişler. Camdan atlayıp arkadan kaçmışlar. Çamurun içine battıkları için geldiklerinde hepsi yıkanıp, temizlendi. Çok büyütülecek bir olay yok. Biz olayı kontrol altında tutmak için herkese haber verdik. Kaçanlar ise şimdi özür diledi."
 
Öte yandan Akarsu, yuvada kalan iki kız çocuğunun da arkadaşlarını organize ederek sıkıntı yarattıklarını belirtti. Bu çocukların agresif tutumlarından dolayı hastaneye kaldırıldıklarını bildiren Akarsu, "Kendilerince bazı sebepleri var. Bu kızlar, diğer arkadaşlarını da organize etmişler. Bir çoğu onları yatıştırmaya çalıştığı halde olay biraz büyümüş. Ben olayı kontrol altına almak için buraya geldim. Burada kalan çocuklarımızın bazıları parçalanmış ailelerden geldiklerinden dolayı sıkıntı içindeler. Onun için bir çok şeye tepki gösteriyorlar. Bu sıkıntılarını şiddete başvurarak ortaya koyuyorlar. Bakıcı annelerine zorluk çıkartıyorlar. Sağlık personelini, emniyet ekiplerini çağırdık. Olay kontrol altına alındı. Şu an sakinleşmeleri için hastaneye gönderildiler" dedi.
 
Akarsu, yuvada kalan çocukların çoğunun savcılık kararıyla buraya alındığını da sözlerine ekledi.
 
Vali Zübeyir Kemelek, bir süre yuvada kalarak, kaçan kız çocukları ile görüştü. İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de yuvaya gelerek incelemelerde bulundu.
 
Kaynak: İnternetHaber Sitesi