info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamyondaki Yangını Farkeden Polis, Haber Merkezini Böyle Uyardı

Edirne nin Keşan İlçesi nde uygulama yapan polis ekipleri, karşı şeritte seyir halindeki bir kamyonun yandığını ve şoförün bundan habersiz olduğunu farkedin haber merkezini telsizle arayara

Edirne nin Keşan İlçesi nde uygulama yapan polis ekipleri, karşı şeritte seyir halindeki bir kamyonun yandığını ve şoförün bundan habersiz olduğunu farkedin haber merkezini telsizle arayarak "Merkez kamyon seyir halinde yanıyor sürücü habersiz" diyerek bölgeye itfaiye gönderilmesini istedi. Polis ekipleri takip ettikleri kamyonu durdurup güvenli bir yere park ettikten sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürerek olası bir facianın önüne geçildi.

Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Tekirdağ- Malkara yolu 2. kilometrede meydana geldi. Bir marketler zincirine (BİM) ait kamyon ile İstanbul dan Keşan a gıda malzemesi taşıyan 26 yaşındaki Burhan Aydın yönetimindeki 34 EE 3845 plakalı kamyon, dondurulmuş gıdaları soğuk tutması için dorsede bulunan klimasının elektrik aksamından alev aldı. Sürücü Aydın dorsenin içindeki yangından habersiz yoluna devam ederken, karşı şeritte uygulama yapan polis ekipleri, seyir halinde yanan kamyonu fark etti. Olası bir olayın önüne geçmek isteyen polisler hemen haber merkezini telsizle uyararak, Merkez, çevre yolunda seyir halinde bir kamyondan alevler yükseliyor. Sürücü yangından habersiz. Aracı yoldaki ekiplerimiz durdursun. Bölgeye itfaiye sevk edildin diye anons etti. Kavşaktan diğer şeride geçen polis ekibi, bir süre sonra kamyonu durdurdu.

Kamyonu takip eden dikkatli polis ekibinin polis merkezi aracılığı ile çağırdığı itfaiye ekibi de kısa sürede gelerek yangına müdehale etti. Kamyonun kasa kısmı ve içindeki ürünleri saran alevleri söndürmek için iş makinesinin kepçesi ile yanan gıda maddelerini dışarı çıkartıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

Kamyonun yandığı sırada olay yerine gelen şirket çalışanları, alevlerden zarar görmeyen gıda maddelerini kurtarmaya çalıştı. Görevlilerin kamyonun sigortalı olduğunu söylemesi üzerine gıda maddelerinin kurtarılmasından vazgeçildi. Kamyon kullanılmaz hale gelirken, zararın yaklaşık 100 bin lira olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.